Quantcast

Garbingiausi Kauno rajono apdovanojimai – keturiems kraštiečiams

Penktadienį Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjime Kauno rajono meras Valerijus Makūnas keturiems nusipelniusiems žmonėms įteikė tradicinius Garbės ženklus.

Garbingiausias Kauno rajono savivaldybės apdovanojimas nuo 2009 metų skiriamas už reikšmingus nuopelnus profesinėje ir visuomeninėje veikloje, pilietiškus poelgius, laimėjimus darbo, mokslo, kultūros, sporto ir kitose srityse, rajono garsinimą Lietuvoje bei užsienyje.

„Kauno rajonas garsėja darbščiais, pilietiškais, savo kraštą mylinčiais žmonėmis. Todėl nenuostabu, kad ekspertai mūsų savivaldybei skiria aukštus reitingus“, – kalbėjo meras V. Makūnas.

Šiemet pirmojo lygio Garbės ženklas įteiktas Veronikai Ramanauskienei. Devintą dešimtmetį skaičiuojanti moteris didžiąją savo gyvenimo dalį atidavė švietimui ir kultūrai. Ji mokytojavo Jautakiuose, Čekiškėje, Vilkijoje, daug metų vadovavo Kauno rajono savivaldybės Kultūros skyriui.

V. Ramanauskienės iniciatyva dar 1971 metais įvyko pirmasis Juozo Naujalio mišrių chorų konkursas, tapęs gražia rajono tradicija.

Antrojo lygio Garbės ženklas įteiktas Jonui Stanioniui. Ilgametis Sitkūnų radijo centro darbuotojas, o vėliau ir viršininkas, 1991 metų sausį vadovavo radijo stoties gynybai ir rūpinosi, kad svarbios žinios apie įvykius Lietuvoje pasklistų pasaulyje.

Trečiojo lygio apdovanojimai įteikti Jūratei Rudzinskienei ir Česlovui Zabarauskui. J. Rudzinskienė, Kačerginės vaikų sanatorijos „Žibutė“ direktorė, apdovanojimą atsiėmė už medicinos paslaugų projektų įgyvendinimą.

Vadovaujant direktorei, Švedijos energetikos agentūros lėšomis sanatorijoje įrengta ekologiška šildymo sistema, o per Nyderlandų Karalystės fondą gautas finansavimas moderniai vaikų hidroterapijos gydyklai.

Statybų bendrovės „Avona“ direktoriui Č. Zabarauskui meras V. Makūnas dėkojo už sėkmingą verslo plėtrą, aukštą darbų kultūrą ir darbo vietų kūrimą. Verslininko vadovaujama bendrovė rekonstravo Babtų gimnazijos, Ringaudų pradinės mokyklos patalpas, Kauno rajono viešąją biblioteką.

Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklo autoriai – Aloyzas Jonušauskas ir Rimantė Pakalniškytė. Ženklui panaudotas Kauno rajono savivaldybės herbo motyvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
iš makūno nagų, riestų tik į save, niekada neimčiau jokio apdovanojimo.

mociute

mociute portretas
Labai dziaugiuosi, kad Kauno rajonas grazeja ir stipreja, kad cia dirba daug geru ir darbsciu zmoniu. Tik didelis prasymas sutvarkyti Raudondvaryje Nevezio gatve, nes einant i autobusu stotele labai daug pavojingu duobiu. Jau senai buvo zadeta, bet niekas nesikeicia. Aciu.

Vilijampole

Vilijampole portretas
Jei kažkam atrodo, kad Raudondvaryje daug duobių, tai kviečiu pasivažinėti po šlovingąjį Kauno miestą, ypač Vilijampolę
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių