Quantcast

Festivalių organizavimo problemoms aptarti - „Kino pavasario“ forumas

Pirmadienį viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“ prasideda Tarptautinis festivalių forumas „Rytų Centrinė srovė“.

Kino festivalio „Kino pavasaris“ metu antrą kartą vyksiantis festivalių forumas suteiks galimybę festivalių atstovams ir kino industrijos profesionalams aptarti esmines problemas, su kuriomis susiduria festivalių organizatoriai.

„Šio susitikimo metu esame numatę aptarti festivalių bendradarbiavimą su privačiais rėmėjais, domėtis reklamos naujovėmis, o plane „maximum“ – prisidėti prie Europos kūrybinės ekonomikos augimo. Tikimės, kad šis susitikimas padės Rytų ir Centrinės Europos kino festivaliams atrasti naujų idėjų ir erdvių plėtrai“, – teigia Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Visą antrąją festivalio savaitę truksiančio forumo metu dalyviai turės progą pristatyti savo festivalius, programų sudarymo ypatumus, pagrindinius festivalių tikslus ir iniciatyvas. Antrąją forumo dieną, bus diskutuojama tema „Ką turėčiau žinoti apie Rytų ir Centrinės Europos kino festivalius”, vyks Lietuvos kino industrijos pristatymas.

Šios diskusijos tikslas – pristatyti pagrindines Lietuvos kino pramonės naujoves ir skatinti būsimą bendradarbiavimą.

Diskusiją, kuri įtrauks lietuviškų filmų prodiuserius ir režisierius, moderuos kinotyrininkė Renata Šukaitytė. Antrąją dienos diskusiją „Festivalių akcentai: bendruomenė, socialinės medijos, rėmimas ir technologijos“ moderuos kino verslo ir marketingo specialistas Bruno Chatelin iš Prancūzijos. Dieną užbaigs priėmimas pas Vilniaus miesto merą.

Paskutinė forumo diena, ketvirtadienis, prasidės diskusija „Festivalio identiteto svarba”, kurią moderuos Tarptautinio Transilvanijos kino festivalio vykdantysis direktorius Rik Vermeulen iš Nyderlandų. Joje bus kalbama apie tai, kaip dėl daugybės priežasčių festivaliai nuolat susiduria su poreikiu iš naujo pristatyti savo identitetą ir turinį.

Aptariant pavyzdžius iš įvairių Europos kampelių, diskusija orientuosis į naujus kokybiškus santykius tarp festivalių, žiūrovų ir kino pramonės sričių. Pranešimu apie aukšto lygio renginių - festivalių organizavimą ir rėmimo bei bendradarbiavimo vystymą, Lietuvai atstovaus rinkodaros kompanijos „Sick Service” vadovas Mindaugas Morkūnas. Kitas lietuviškas akcentas, užbaigsiantis trečiąją forumo dieną – ES iniciatyvos MEDIA Mundus pristatymas ir kino festivalių perspektyvos bei regioninio bendradarbiavimo praktikos aptarimas, kuriuos rengia MEDIA Desk Lietuva vadovas Dominykas Širvinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių