Quantcast

Etikos sargai dėl V.Navicko veiksmų kreipsis į prokuratūrą

Trečiadienį posėdžiavusi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija nusprendė kreiptis į prokuratūrą su prašymu ištirti, ar sostinės meras Vilius Navickas nedarė neteisėto poveikio savivaldybės kontrolieriui Šarūnui Skučui.

Kaip BNS sakė komisijos narys socialdemokratas Audrius Rudys, sprendimas priimtas komisijos narių balsų dauguma.

"Komisija balsų dauguma nusprendė kreiptis į prokuratūrą su prašymu ištirti, ar nebandė (BNS - V.Navickas) padaryti spaudimo pareigūnui", - BNS trečiadienį sakė A.Rudys.

Komisijos nuomone, sostinei šiuo metu vadovaujantis V.Navickas turėtų atsisakyti ir mero, ir tarybos nario pareigų.

V.Navickui taip pat rekomenduota "pakeisti elgesį ir suderinti jį su Etikos kodekso reikalavimais" bei viešai atsiprašyti.

Trečiadienį surengtas jau antrasis komisijos posėdis, kuriame svarstytas V.Navicko ir savivaldybės kontrolieriaus Š.Skučo konfliktas.

"Esame gavę Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) prašymą įvertinti V.Navicko elgesį, nes ji pati tyrė tik dėl jo galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto. Partija "Tvarka ir teisingumas" yra kreipusis į VTEK, prašydama įvertinti, ar meras nedarė neteisėto poveikio savivaldybės kontrolieriui", - BNS yra sakęs komisijos pirmininkas Jonas Juodka.

Pastaruoju metu Vilniaus meras sulaukė didelės kritikos, paviešinus slapta įrašytą jo pokalbį su savivaldybės kontrolieriumi Š.Skuču, kurį jis spaudė tyrimus atlikti taip, kad jie būtų palankūs valdančiajai koalicijai.

BNS turimame įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su Š.Skuču sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD), savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas, o nurodymą, kuris naudingas "paksiniams", galima nagrinėti ir trejus metus.

Už pokalbio įrašinėjimą slapta ir jo paviešinimą Priežiūros komiteto sprendimu Š.Skučas pašalintas iš TS-LKD, o V.Navicko narystė partijoje sustabdyta. Partijos taryba nurodė Priežiūros komitetui peržiūrėti šį sprendimą, o prezidiumas rekomendavo V.Navickui trauktis iš mero pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių