Quantcast

E.Lementausko dosnumas: 100 kupiūrų po 500 litų

Būtent tokį pluoštelį pinigų buvęs Savivaldybės tarybos narys Evaldas Lementauskas paliko konservatoriaus Vido Urbanavičiaus vonioje.

Pats faktas, kaip E.Lementauskas vonioje palieka pinigus, vaizdo kamerų neužfiksuotas. Įrašas pradėtas daryti tik po 5-10 minučių, kai pinigus po pokalbio su „tvarkiečiu“ suradęs V.Urbanavičius, apie juos pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) darbuotojas.

„Jie greičiausiai žinojo, kad E.Lementauskas buvo pas mane, nes labai greitai atvyko“, - pirmadienį Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme, kur nagrinėjama buvusio Vilniaus savivaldybės tarybos nario baudžiamoji byla, pasakojo V.Urbanavičius.

Anot jo, apie tai, kad jį bandoma papirkti jis suprato kalbėdamas su E.Lementausku. Šis ant popieriaus lapo rašinėjo sumas, braižė valiutos ženklus. „Po to vonioje radau pinigus įdėtus į įmautę dokumentas, atsinešiau į kambarį ir perskaičiavau. Buvo 50 tūkst.  litų“, - pustrečių metų senumo istoriją prisiminė V.Urbanavičius.

Jei niekas nepasikeis, kitas posėdis šioje byloje numatytas kitų metų sausio 11 d. Į jį V.Urbanavičius vėl bus kviečiamas, mat gali būti, kad pirmadienį į teismą neatvykęs vienas iš dviejų E.Lementausko advokatų Rimas Andrikis turės šiam liudytojui papildomų klausimų.

Pirmadienį į teismo posėdį neatvykus R.Andrikiui, E.Lementauskas ir jo gynėjas Vytautas Sviderskis teismo prašė atidėti bylos nagrinėjimą. Nors advokato neatvykimo priežastis rimta, jam Kauno klinikose pirmadienį atliekama operacija, tačiau teismas tokį teisiamojo ir jo gynėjo prašymą atmetė, buvo nuspręsta bylos nagrinėjimą tęsti.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir prokuratūra teigia, kad E.Lementauskas mažiausiai keturis kartus V.Urbonavičiui siūlė kyšį. Didžiausia suma, 140 tūkst. litų buvo pasiūlyta prieš merui Juozui Imbrasui rengtą interpeliaciją, kad konservatoriai balsuotų prieš ją.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, E.Lementauskas su V.Urbonavičiumi keletą kartų buvo susitikęs vicemero kabinete bei už „politinę paramą“ bei palaikymą sprendžiant įvairius klausimus tarybos posėdžiuose jam siūlė įvairias sumas. Teigiama, kad V.Urbonavičiaus namuose apsilankęs E.Lementauskas 50 tūkst. litų kyšį jam paliko vonioje.

Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme tebevyksta ir kitų korupcijos skandalo sostinės savivaldybėje dalyvių Gintaro Kazako ir Audriaus Butkevičiaus bylos nagrinėjimas.

G.Kazakas konservatorių taip pat bandė papirkti keletą kartų. V.Urbonavičiui ne kartą buvo gundomas 150 tūkst. litų kyšiu ir vicemero postu.

A.Butkevičius įtariamas šiam konservatoriui sumokėjęs 5 tūkst. litų kyšį už balsą „tvarkiečio“ Olego Gluchovo naudai, skiriant jį steigiamos komisijos, turėjusios prižiūrėti „Vilniaus pramogų parko“ sutartį, pirmininku. Šis parkas priklauso „Rubicon group“.

Korupcijos skandalas Vilniaus savivaldybę sukrėtė 2008 m. balandį. Po jo tarybos nario mandato atsisakė vienintelis E.Lementauskas, kiti du kaltinamieji – G.Kazakas ir A.Butkevičius – iki šiol dirba toje pačioje Vilniaus savivaldybės taryboje, kurioje galbūt vykdė nusikalstamą veiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių