Quantcast

Elektromobiliai uostamiesčio savivaldybei netinka

Uostamiesčio valdininkai jau kurį laiką važinėja elektromobiliu, tačiau ekologiškų transporto priemonių savivaldybė nuomotis neketina.

Viena kompanija itališką elektromobilį suteikė išbandyti įmonei „Gatvių apšvietimas“. Kadangi ji priklauso savivaldybei, tad ir jos darbuotojai turi galimybę pasivažinėti ekologiška transporto priemone.

Vienas pirmųjų prie elektromobilio vairo sėdo Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

„Įspūdžiai tikrai pozityvūs. Automobilis patogus, jei tokius turėtų savivaldybė, tai ir važinėtume. Tiesa, elektromobilis, matyt, skirtas važinėti lygia danga, nes senamiesčio gatvelėse gerai pakrato“, – įspūdžiais dalijosi L.Dūda.

Jis teigė, kad kompanija, kuri pasiūlė išbandyti elektromobilį, uostamiestyje turi savo planų. Ji ekologiškas transporto priemones nori nuomoti turistams, todėl savivaldybei yra pateikusi prašymą leisti mieste įrengti šešias elektromobilių įkrovimo kolonėles.

Testuojamas elektromobilis įkraunamas bendrovėje „Gatvių apšvietimas“. Skaičiuojama, kad juo nuvažiuoti 100 kilometrų kainuoja apie šešis litus.

Uostamiesčio savivaldybė, kai tik bus patvirtintas miesto biudžetas, skelbs konkursą dėl dviejų automobilių nuomos. Galbūt valdininkai susigundė elektromobiliais, juk jie ne tik ekologiški, bet ir ekonomiški?

„Mums reikalingi daugiau galimybių turintys automobiliai. Elektromobiliu, kurį bandome, galima nuvažiuoti tik 140 kilometrų ir jis išsikraus. Tai kaip nuvažiuosime iki Vilniaus, jei net iki Kauno neištrauksime?“ – klausimu į klausimą atsakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Tačiau L.Dūda neatmetė tikimybės, jog ateityje savivaldybė nuomosis būtent elektromobilius. „Seniau juk kaime su arkliais važinėjo, o paskui žmonės sumąstė, kad nori ir toliau iš savo kaimo išvažiuoti. Taip atsirado arklių pakeitimo stotys, kuriose buvo pakeičiami pavargę arkliai ir tęsiama kelionė. Analogiškai ir su elektromobiliais. Kai jų įkrovimo kolonėlės atsiras Kryžkalnyje, prie Kauno, tuomet bus galima jais patogiai važinėtis“, – samprotavo Miesto ūkio departamento vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių