Quantcast

„Dub Mafia“ prieš vakarėlį kojas apšilo Gedimino prospekte

Būgnų garsai, lydimi gitaros, barškučio bei sodraus merginos balso, penktadienio popietę pasklido po Gedimino prospektą. Ir privertė suklusti ne vieną praeivį.

Kiek daugiau nei pusšimtis smalsuolių būriavosi prie Vilniaus centre esančios kavinės "Coffee Inn". Penktadienio vakarą trankiame vakarėlyje Menų Fabrike "Loftas" savo pasirodymą rengiantys muzikantai iš Bristolio "Dub Mafia" nutarė apšilimą sau ir miestiečiams surengti sostinės centre.

Nors gyvą ir improvizuotą pasirodymą muzikantai žadėjo atlikti tik tuo atveju, jeigu nelis, sugrojus pirmąsias dainas ir užklupus pirmiems lašams muzikantai net nemanė trauktis. Čia pat į pagalbą suskubo vienas "Lofto" įkūrėjų Viktoras Diawara, virš muzikantų galvų laikydamas skėtį.

Po kiekvienos dainos atlikėjai sulaukė vis šiltesnių plojimų ir susižavėjimo šūksnių. "Dub Mafia" nepamiršo atsigabenti keliolikos kompaktinių diskų, kurie buvo sudėti į netoliese gulinčią gitaros dėtuvę, tad tiems, kurie mėgsta drum&bass stiliaus muziką, turėjo puikią progą įsigyti kompaktą ir gauti parašą iš pačių atlikėjų.

"Dub Mafia“– gyvo drum&bass projektas, susikūręs vos prieš metus, tačiau jau spėjęs sujudinti ne vieno šokių muzikos festivalio tvarkaraščius. Jiems buvo pasiūlyta apšildyti "LCD Soundsystem", o jau šią vasarą grupė išsiruošė į rimtą turą po Europos festivalius.

Neseniai grupė, bendradarbiaudama su žymiu režisieriumi Ben Dowden, kūrusiam vaizdo klipus tokiems muzikos projektams kaip "Dub Fx", "Reggie Watt" ar "Dirty Goods", pristatė keletą vaizdo klipų - jau kitą dieną po pristatymo grupės "Youtube" kanale "Breakneck" tapo aukščiausią savaitės reitingą turinčiu video klipu, aplenkusiu tokius muzikantus kaip "Coldplay" ir Janet Jackson.

"Dub mafia" savo pasirodymą atliks penktadienį 22:00 val. Menų fabrike "Loftas".


Šiame straipsnyje: dub mafiaviktoras diawara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių