Quantcast

D.Kedžio kūną rado žvejys ir jūrų skautų vadovė (papildyta 13 val.)

Drąsiaus Kedžio kūną šeštadienį rado prie Kauno marių tuo metu buvęs žvejys. Šią teritoriją pagal planą tvarkė septyni Kauno jūrų skautai kartu su vadove.

Vaikai kūno nematė

Trečiadienio rytą jų vadovė Violeta Navalinskienė „Kauno dienai“ pasakojo, jog betvarkant aplinką ją užkalbino žvejys: „Lyg ir mirusį žmogų matau. Gal galim nueit pažiūrėt kartu?“

V.Navalinskienė sutiko tą padaryti: „Nuėjusi į vietą išvydau vaizdą, apie kurį pasakoti negaliu“. Netrukus apie radinį jiedu pranešė policijai.

Liudininke tapusi moteris patikino, jog septyni kartu su ja buvę vaikai kraupaus radinio neišvydo.

„Galiu patikinti, kad vaikams liepiau stovėti atokiai“, - griežtai nukirto moteris.

Ji pasakojo, jog jūrų skautai akcijoje „Darom“ dalyvavo pirmą kartą. „Atsidūriau ne laiku ir ne vietoje“, - konstatavo skautų vadovė.

Apie lavoną pranešė seniūnijai

Samylų seniūnas Saulius Banionis pasakojo, jog apie rastą vyro lavoną seniūnijai pranešė Kauno rajono policijos atstovė spaudai.

„Kauno rajone talka vyko šešiuose taškuose. Daugiausia buvo tvarkomos Kauno marių pakrantės, viešosios vietos, pakelės. Talkininkų prisirašė apie 213 žmonių. Šeštadienio apie pietus dar važinėjau, žiūrėjau, kaip talka vyksta. Radau ir tuos vaikiukus su vadove“, - prisimena seniūnas.

Jis padėkojo vaikams, kad prisidėjo prie visuotinės talkos, paskui bendrovė „Super Montes“ atvyko išvežti surinktų šiukšlių.

„Būtent jūrų skautai ir tvarkėsi netoli Samylų piliakalnio. Visi maždaug 10-12 metų amžiaus“, - pasakojo S.Banionis.  

Jis pridūrė, jog vieta, kurioje rastas, kaip įtariama D.Kedžio kūnas, nėra apgyvendinta. „Ten nėra jokių sodininkų bendrijų, ten daug miškininkų plantacijų, riešutmedžio plantacija, yra piliakalnis, poilsiavietė, laužavietės“, - pasakojo seniūnas.

Papildyta: Portalo kalbintų Šlienavos gyventojų teigimu, kūnas Kauno marių pakrantėje atsirado praėjusią savaitę. Ši vieta itin pamėgta žvejų, jie čia buvo ir savaitgalį prieš talką, bet jokio kūno nerado.

Akcijos „Darom“ Kauno rajono koordinatorius Kęstas Ažubalis tikino, jog tik iš žiniasklaidos sužinojęs apie tai, jog talkininkai rado kūną. „Daugiau nieko nežinau, pats kol kas renku duomenis“, - pridūrė pašnekovas.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių