Quantcast

„Dizaino savaitgalis“ vėl sveikina Vilnių

Sostinės Naujamiestyje tęsiasi „Dizaino savaitgalio“ renginiai. Lankytojai gali įsigyti žymių dizainerių darbų, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse ir kitaip linksmai praleisti laisvalaikį.

Tikisi daugiau lankytojų

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio Naujamiesčio loftų kvartale, kitaip žinomame kaip Ševčenkos g. 16 kvartalas, numatyta surengti daugiau nei 50 parodų, instaliacijų bei įvairiausių pristatymų.

Penktadienį po pietų renginio organizatoriai dienraštį patikino, kad erdvėse, užimančiose daugiau nei 4 tūkst. kvadratinių metrų plotą, ketvirtadienį apsilankė apie 400 žmonių. Penktadienį iki pietų, rengėjų teigimu, čia buvo apsilankę apie šimtas žmonių, tačiau didžiausios lankytojų bangos laukta penktadienio vakarą, kai čia turėjo vykti jau įprastais tampantys elektroninės muzikos vakarėliai.

Pernai tris dienas vykusiuose „Dizaino savaitgalio“ renginiuose apsilankė apie 3 tūkst. lankytojų. Šiemet rengėjai tikisi, kad žmonių per keturias dienas apsilankys daugiau.

Galimybė padėti silpnesniems

Į loftų kvartalą atvykę lankytojai gali padaryti ir gerą darbą – iš labdaros ir paramos fondo „Mūsų fondas“ įsigyti žymių Lietuvos dizainerių, pradedančių kūrėjų darbų ir taip paremti Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensiono gyventojas.

A korpuse veikiančiui fondui žymūs Lietuvos dizaineriai, studentai ir net vaikų globos namų auklėtiniai padovanojo įvairių savo darbų. Už lėšas, kurias fondas gaus pardavęs kūrėjų darbus, bus suteikta pagalba minėtame pensione gyvenančioms moterims.

Pasak vienos iš fondo steigėjos Dovilės Mačiulytės, gautas pelnas bus skirtas socialinių ir kūrybinių dirbtuvių kaštams padengti. Tokias dirbtuves fondas specialiai organizuoja moterims iš šio pensiono.

„Dirbtuvių metu mes mokome moteris sukurti kažkokį produktą, kuris gali būti parduodamas mūsų parduotuvėje. Už šio produkto pardavimą pinigų dalis taip pat atiteks šioms moterims. Šių dirbtuvių principas toks: parodyti moterims, kad gali pats užsidirbti, kad čia nereikia kažkokių specialių žinių. Galbūt jos pačios ateityje su užsidegimu kurs tokius daiktus ir mes su džiaugsmu stengsimės šiuos daiktus parduoti ir taip joms padėti“, - pasakojo D.Mačiulytė.

Mergina patikino, kad ketvirtadienį jiems pavyko parduoti keturis kūrinius. Kūrėjų „LT Identity“ sukurtą krepšį su lietuvišku užrašu „Lietuva yra drąsi šalis“ nusipirko jauna italė. Vaikų siūtą meškiuką, porą auskarų porų ir sagę įsigijo kiti renginio lankytojai. Iš viso už tai gauta apie 350 litų.

Dizaino aukcionas ir turgus

Į renginius atvykę lankytojai galės pamatyti, kaip aštuoni lietuvių dizaineriai gavę baltus “Nike” sportinius batelius juos kūrybiškai išmargino. Šeštadienio vakare nuo 21 val. dviems valandoms bus surengtos kūrybinės dirbtuvės, intriguojančiu pavadinimu „Pirmoji naktis“.

Sekmadienį įvairiausių renginių taip pat netruks. Dizaino galerija „Daiktų viešbutis“ pakvies užsukti į šiuolaikinio meno knygų knygyną, kuriame dalį knygų bus galima įsigyti pigiau. „Turėsime ir „Frame“ žurnalų, avantgardinio meno DVD kolekciją, yptingų knygų iš „MIT Press“ ir vertingų leidinių interjero ir daiktų dizaino temomis“, - intriguoja organizatoriai.

“Sekmadienį čia veiks jau trečius metus organizuojamas dizaino turgus, kuriame dizaineriai patys pardavinės savo sukurtus daiktus. Tą pačią dieną bus surengtas “Dizaino aukcionas”, lankytojai galės siūlyti savo kainą ir įsigyti garsių dizainerių baldų, šviestuvų, kitų aksesuarų”, - dienraščiui sakė “Dizaino savaitgalio” organizatorė ir viena iš idėjos autorių Dalia Mauricaitė.

Paskutinę savaitės dieną “Popieriniame bare” lankytojai galės stebėti, o galbūt ir paragauti paprastai su nevalgomomis medžiagomis dirbančių dizainerių pagamintų skanumynų ar pavartyti architektūros, interjero, daiktų dizaino bei šiuolaikinio meno knygų bei periodikos.


Šiame straipsnyje: Dizaino savaitgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių