Quantcast

Dėl lijundros Vilniuje pasipylė traumos (papildyta)

Per praėjusią parą į sostinės medikus kreipėsi apie pusantro šimto traumas patyrusių žmonių. Pagrindinė sužalojimų priežastis - dėl subjurusio oro čiuožyklomis tapę kiemai ir šaligatviai.

Vidurkis viršytas 50 proc.

Vien į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę per praėjusią parą kreipėsi net 127 įvairias traumas patyrusių vilniečių ir miesto svečių, įprastas paros traumų vidurkis viršytas daugiau kaip 50 proc. Kaip portalui teigė ligoninės atstovė spaudai Vanda Grigaliūnienė, daugiausiai iškvietimų sulaukta trečiadienį, tarp 13 ir 16 val. Būtent tuomet oras subjuro ir, pašnekovės teigimu, miestiečiai tiesiog nebuvo pasirengę gamtos išdaigoms.

„Vidutiniškai per parą dėl traumų kreipiasi apie 90 žmonių“, - sakė V.Grigaliūnienė. Anot jos, greitosios pagalbos medikai su nerimu laukia ir ateinančio vakaro, mat gamta vėl žada ne itin šventiškas sąlygas.

Lijundra užklupo netikėtai

Dugiau kaip 20 traumas patyrusių žmonių kreipėsi ir į sostinės Greitosios medicinos pagalbos stotį. Kaip portalui teigė šios įstaigos direktoriaus pavaduotoja medicinai Vanda Pumputienė, daugelis vilniečių klastingo oro buvo užklupti visiškai nepasiruošę - esą kai kurie traumas patyrė prie pat savo namų, išeidami iš laiptinių.

„Traumos įvairiausios. Daugiausiai žmonių kreipiasi dėl rankų ir kojų sužalojimų, bet būta ir galvos traumų. Traumų daug. Žmonės neatsargūs: išeina pro duris ir iš karto krenta - juk nuo stogo laša vanduo, ir prie laiptinės slidu kaip čiuožykloje“, - sakė V.Pumputienė.

Aukštakulniai - pavojingas apavas

Pasak jos, pažliugę šaligatviai ypač pavojingi tinkamos avalynės nepasirinkusiems miestiečiams. Kaip prastos avalynės pavyzdį medikė nurodė aukštakulnius batelius. Pašnekovė taip pat priminė, kad apsisaugoti nuo traumų padeda ir papildomi priedai prie apavo - esą galima įsigyti laikinus prie bato pado pritvirtinamus šiurkštaus paviršiaus padus, kurie gerokai sumažina paslydimo riziką.

Medikė įspėja vilniečius kiek įmanoma atsargiau elgtis ir Kūčių vakarą. Mat ateinančią naktį sostinėje vėl numatoma lijundra ir minusinė temperatūra. „Čia yra baisu. Kai taip keičiasi orai - galima keikti visas savivaldybes ir visus kelininkus, bet niekas čia nepadės. Kiekvienas turi žiūrėti sau po kojomis“, - pabrėžė V.Pumputienė.


Šiame straipsnyje: lijundratraumosšlapdribaorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių