Quantcast

Dauguma liberalcentristų reiškia nepasitikėjimą S.Šriūbėnu

Vilniaus savivaldybės Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos dauguma nusitiekusi atšaukti partietį Stanislovą Šriūbėną iš vicemero posto. Esą jis šantažuoja partijos narius, be to gali būti įtariamas valstybinių milijonų iššvaistymu.

Dauguma už atstatydinimą

LiCS Vilniaus skyriaus prezidiumas pavedė frakcijai Vilniaus savivaldybėje išanalizuoti vicemero S.Šriūbėno galimai nederamą elgesį su partiečiu pavaldiniu Dariumi Laurinčiuku ir priimti sprendimą dėl tolesnio vicemero darbo savivaldybėje. Mat savivaldybės bendrovei „Vilniaus miesto būstas“ vadovaujantis D.Laurinčiukas pasiskundė partijai, kad S.Šriūbėnas, kurio pavaldume jis esąs, piktnaudžiauja tarnybine padėtimi ir jį psichologiškai spaudžia.

LiCS frakcija trečiadienį turėjo priimti sprendimą dėl vicemero elgesio, tačiau klausimą atidėjo iki kitos savaitės pirmadienio. Mat frakcijos seniūnui Kęstučiui Nėniui taip ir nepavyko surinkti visų frakcijos narių nuomonės. Tačiau jis patikino, jog dauguma norėtų reikšti nepasitikėjimą vicemeru ir jį atšaukti iš posto. Kiek tiksliai žmonių yra pasisakę dėl S.Šriūbėno likimo – seniūnas neatskleidžia.

„Šiandien posėdyje iš 10 frakcijos narių dalyvavo 5. Kvorumas buvo. Galiu pasakyti tik tiek, kad, kiek turime atsiliepimų, tai yra nepasitikėjimas. Bet nenoriu apie tai dar kalbėti. Pirmadienį nuomonę bus pareiškusi didžioji dalis frakcijos narių. Jie sprendimą teikia raštu, jokių motyvų nenurodo, nes juos anksčiau yra išgirdę“, - sakė K.Nėnius.

Užsiima šantažu ir korupcija?

LiCS frakcijos narys Algimantas Vakarinas atskleidė, kad ne tik frakcijos narių, bet ir didžiosios dalies savivaldybės darbuotojų nuomonė apie jų deleguotą vicemerą prasta. Esą ne vienas yra pasakojęs, kad vicemeras piktnaudžiauja tarnybine padėtimi, spaudžia priiminėti jam palankius sprendimus, šantažuoja pavaldinius.

Portalo šaltinių teigimu, vienas iš nukentėjusiųjų yra naujasis savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius bei LiCS partijos narys Gintaras Žandaravičius. Šį esą vicemeras spaudė reikšti nepasitenkinimą minėto D.Laurinčiuko darbu, nors tam jokio pagrindo nebuvę. Direktoriui atsisakius paklusti S.Šriūbėnas esą pagrasinęs jį išmesti iš darbo. G.Žandaravičius šia tema su žiniasklaida kalbėti nelinkęs. Panašių pasakojimų tikina girdėjęs ir A.Vakarinas.

„Įdomi jo, kaip vicemero, veikla. Jo darbo stilius daugumai žmonių nepriimtinas. Reiklumas – gerai, bet S.Šriūbėno spaudimas turi tam tikrą atspalvį. Esu girdėjęs, kad šantažuoja. Be to, yra teisminiai dalykai su „Menų spaustuve“ (kilę įtarimų, kad statant „Menų spaustuvę“ buvo išplauti 3 mln. litų – red. past). Kiek man teko girdėti, jis ten irgi figūruoja. Nėra gražu partijai turėti tokį vicemerą“, - motyvus vardijo A.Vakarinas. 

S.Šriūbėnas: Manęs niekas nepeikia

Pats plakamasis vicemeras į kalbas apie frakcijos svarstymus nesileidžia. Jis esą negirdėjęs nė vieno blogo atsiliepimo apie savo elgesį ir nė nenutuokia, kodėl frakcija turėtų ar norėtų pareikšti nepasitikėjimą juo. Dar daugiau, vicemeras tikina niekada nesvarstęs, ką veiktų, kur galėtų įsidarbinti, jeigu frakcija sugalvotų jį atšaukti iš šilto posto. 

„Nepasitikėjimą? Šito aš negirdėjau. Šituo klausimu man būtų nepatogu kalbėti. Visai nemąstau, kokios gali būti nepasitikėjimo priežastys, nes man į akis niekas nieko nesako. Na kaip? Jeigu aš jus giriu kai tik pamatau, tai kaip jūs galite pasakyti, ką S.Šriūbėnas apie jus galvoja? Palaukite savaitę kitą ir sužinosite, kas mane palaiko ir kaip“, - išsisukinėjo S.Šriūbėnas.

Portalo žiniomis, vicemerą palaiko LiCS partijos pirmininkas, taip pat Vilniaus vicemero pareigas einantis Gintautas Babravičius. Tačiau su šiuo susisiekti nepavyko.

Atleisti gali tik taryba

Jeigu frakcija pareikštų nepasitikėjimą S.Šriūbėnu, greičiausiai liberalcentristai kreiptųsi į merą Vilių Navicką, kad šis įtrauktų vicemero atleidimo klausimą į artimiausio tarybos posėdžio darbotvarkę. S.Šriūbėnas būtų atleidžiamas, jeigu už tai balsuotų daugiau nei pusė Vilniaus miesto tarybos narių.

Jo vietą pagal valdančiosios koalicijos partnerių susitarimą, galėtų užimti kitas tos pačios LiCS frakcijos narys. Žinoma tik tiek, kad frakcija kol kas nėra numačiusi kito kandidato į S.Šriūbėno užimamą postą. Neatmetama galimybė, kad frakcija galėtų ir atsisakyti vicemero vietos mainais į kitus valdančiuosius postus.


Šiame straipsnyje: Šriūbėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių