Quantcast

Č.Norvaiša tikisi atkaklių „Gintarinės poros“ varžybų

Praeityje garsus šokėjas, o dabar žinomas treneris Česlovas Norvaiša sako, kad žmonėms visada patiko šokiai, o dabar tai gerai parodo televizijos projektai.

„Labai svarbu, kad šios varžybos išliko bėgant dešimtmečiams“,- teigia vienas iš „Gintarinės poros“ iniciatorių Č.Norvaiša.

Pasak jo, pramoginių šokių pradžia Lietuvoje buvo sunki, nes tuometinė valdžia rėmė liaudies šokius kurie jai buvo ideologiškai artimesni. „Bet mes buvome įsitikinę, kad kiekvienas kultūringas žmogus turi mokėti šokti valsą. Šokis tuomet buvo menas“, - pasakojo Č.Norvaiša, kartu su savo žmona Nijole tapęs Lietuvos pramoginių ir sportinių šokių simboliu.

Jis teigia, kad dabar šokio suvokimas pasikeitė, o varžybose dalyvaujantys šokėjai primiršo pačią jo esmę. „Norėtųsi, kad būtų daugiau dvasios pačiame šokyje, o ne tik medalių, apdovanojimų siekis“, - sako pašnekovas.

Kad šokis žmonėms yra reikalingas, anot legendinio trenerio, įrodo ir televizijų rengiamų šokių projektų populiarumas. Beje, koncertinėje „Gintarinės poros“ programoje pasirodys ir Liudo Mikalausko bei Gintarės Slausgalvienės pora – populiaraus televizijos projekto „Šok su manim“ prizininkai.

„Žmonėms patinka šokio estetika, o varžybose dar prisideda ir azartas“,- aiškina Č.Norvaiša.

Treneris ir vienas iš varžybų iniciatorių teigė, jog daug tikisi iš Donato Vėželio ir Linos Chatkevičiūtės poros, tačiau nenuvertina ir stiprių šokėjų porų iš Latvijos ir Rusijos, todėl varžybose laukia atkaklių kovų.

„Seniau, kai dar dalyvaudavo A. Bižokas ir E. Daniūtė viskas būdavo aišku“,- juokauja Č.Norvaiša, turėdamas omenyje, kad pastaroji šokėjų pora visada būdavo tarp varžybų favoritų ir apgailestaudamas primena, kad Lietuvos jaunimo čempionai Žymantas Kučikas ir Agnė Pečeliūnaitė bei vicečempionai Ivanas Kazakevičius ir Jurga Gustaitė nedalyvaus varžybose, nes išvyksta į pasaulio čempionatą Seule, Pietų Korėjoje.

„Esu įsitikinęs, kad visi, apsilankę šių metų „Gintarinėje poroje“ tikrai nenusivils, nes išvys pasaulinio garso šokėjus“, - taip Č.Norvaiša kviečia sportinių šokių mėgėjus šeštadienį ir sekmadienį atvykti į Kauno sporto halę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių