Quantcast

Bohemiečių „Užburtoji fleita“ atitenka jauniesiems menininkams

Balandžio mėnesį bohemiečių „Užburtoji fleita“ po trejų metų sugrįžta į Vilniaus kongresų rūmų sceną pasikeitusi. V. A. Mocarto operoje šį kartą pagrindinius vaidmenis atliks solistės Joana Gedmintaitė ir Lauryna Bendžiūnaitė, bohemiečių kompaniją papildys nauji veidai.

Operos režisierė Dalia Ibelhauptaitė sako, kad „Užburtosios fleitos“ sugrįžimas suteikia galimybę pamatyti, kaip bohemiečių trupė išaugo per tuos trejus metus. Šį kartą itin daug kūrybinės erdvės suteikiama jaunosios kartos atlikėjams, kuriems tai gali tapti tramplinu į sėkmingą karjerą.

„Kai pirmą kartą statėme „Užburtąją fleitą“, Lietuvoje nebuvo nė vienos solistės, kuri galėtų atlikti Nakties karalienės partiją, todėl kvietėme užsienio atlikėją. Labai didžiuojuosi, kad dabar galime pristatyti pirmą lietuvišką Nakties karalienę operos istorijoje – Joaną Gedmintaitę, kuri jau subrendusi paruošti šią sudėtingą partiją“, – pasakoja režisierė.  

D. Ibelhauptaitės teigimu, šis vaidmuo reikalauja ypač aukšto balso pilotažo ir pasiruošimo. „Užsienyje yra atlikėjų, kurios specializuojasi ir visą savo karjerą dainuoja vien tik Nakties karalienės partiją“, – sako D. Ibelhauptaitė.



Lauryna Bendžiūnaitė, atliksianti Paminos vaidmenį, pirmojo „Užburtosios fleitos“ pastatymo metu buvo ką tik pabaigusi Lietuvos muzikos akademiją ir pirmą kartą dainavo su bohemiečiais. Dabar ji – Londono Karališkosios muzikos akademijos absolventė, kuriai tenka dainuoti ir dirbti su tokiomis operos žvaigždėmis kaip Jose Carreras, seras Colinas Davisas, Valerijus Gergijevas, Kiri Te Kanawa. Būtent ši legendinė dainininkė padeda L. Bendžiūnaitei ruošti Paminos partiją. 

Kita metamorfozė bohemiečių trupėje – Jeronimas Milius. Šventiko partija bus jo pirmasis vaidmuo operos scenoje, prieš tai J. Milius su bohemiečiais daugiausia dainavo miuziklą. 
Balandžio mėnesio spektakliuose pasirodys ir kiti ilgamečiai bohemiečių solistai – Kęstutis Alčiauskis, Dainius Stumbras, Egidijus Dauskurdis, Arūnas Malikėnas bei Tadas Girininkas.


Režisierė sako, kad bohemiečių atlikėjų profesinis augimas – postūmis kūrėjams ieškoti naujų Lietuvos operos talentų ir suteikti jiems galimybę tobulėti profesionalioje scenoje. 
Į kolektyvą naujajame „Užburtosios fleitos“ pastatyme įsilieja dvi Lietuvos muzikos akademijos absolventės – Nerita Pokvytytė ir Laura Zigmantaitė, kurios atliks Pirmosios damos ir Trečiosios damos vaidmenis.

„Mocarto kūryba – būtent tai, ką reikia dainuoti jaunam balsui, kad jis galėtų bręsti ir augti. Priimdami jaunus žmones į savo kolektyvą tikimės, kad jiems tai bus ypač naudinga patirtis ir padės pagrindus siekti tokios karjeros, kurią savo talentu ir darbu jau yra pasiekę daugelis bohemiečių solistų“, – sako D. Ibelhauptaitė.



Prie spektaklio prisidės ir daugiau jaunųjų bohemiečių komandos narių. Pastatymą atnaujins režisierius Gediminas Šeduikis, kuris jau trejus metus dirba D. Ibelhauptaitės asistentu, o balandžio 17 d. Gintaras Rinkevičius dirigento pultą užleis savo mokiniui Ričardui Šumilai, kuris šiuo metu yra Vienos muzikos ir meno universiteto aspirantas.

Operos „Užburtoji fleita“ spektakliai vyks balandžio 15-17 d.


Šiame straipsnyje: Užburtoji fleitaIbelhauptaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių