Quantcast

Be elektros likę Gariūnų prekybininkai laukė patekančios saulės

Gariūnų administratoriams kioskuose išjungus elektrą, vienas kitas prekybininkas bandė suktis iš padėties. Bet didžiojoje turgaus dalyje vyravo tamsa.

Gariūnų turgavietę administruojančios bendrovės „Jurgena“, „Geruda“ ir „Posūkis“ vakar kioskuose dirbantiems prekybininkams atjungė elektrą. Tokių veiksmų turgaus administratoriai ėmėsi prieš kioskininkus, kurie nesutinka kraustytis į naujai suręstą paviljoną ir už vietą jame mokėti vienkartinio 10 tūkst. litų mokesčio.

Nors elektra buvo išjungta visoje kioskų teritorijoje, kai kurie prekybininkai vis dėl to rado išeitį. Jie lemputes jungė prie automobilinių akumuliatorių ar kitų maitinimo šaltinių. Kiti prekeiviai viltingai žvalgėsi į dangų ir laukė aušros.

„Šiek tiek prašvito, tai gal dar ką nors parduosiu. Kol kas sėdžiu čia, nes manau, kad daug pirkėjų apie tą paviljoną dar nieko nežino. Bet ilgai šitaip neištversim. Tikriausiai visgi teks kraustytis“, - liūdnai rankomis skėsčiojo viena sportbačiais prekiaujanti moteris.

Vis dėlto beveik visoje Gariūnų turgaus teritorijoje, kurioje stovi prekybininkų kioskai, šįryt buvo tamsu. Dauguma kioskų stovėjo uždaryti, o arčiausiai naujojo paviljono buvusi kioskų eilė – jau išmontuota ir paruošta išvežti.

Naujasis Gariūnų turgavietės paviljonas dar nebaigtas statyti, tačiau vienas jo korpusas šiandien jau pradėjo veikti. Nors per du aukštus įrengtose prekybos vietose šiuo metu galėtų prekiauti apie 1200 žmonių, paviljonu nepatenkinti prekybininkai teigia, kad kol kas jame įsikurs dvigubai mažiau prekiautojų, nes tik tiek žmonių išgalėjo susimokėti reikalaujamus mokesčius.

iš tiesų - naujajame Gariūnų paviljone šįryt buvo atidarytos toli gražu ne visos prekybos vietos.

Turgavietės administratoriai reikalauja ne tik vienkartinio 10 tūkst. litų mokesčio. Prekybos vietos nuomos kaina paviljone daugiau nei tris kartus didesnė nei kioskuose.


Šiame straipsnyje: gariūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių