Quantcast

Baltarusė iš Kauno į Kiprą bandė išskristi su suklastotais dokumentais

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė suklastotą bulgarišką asmens tapatybės kortelę pateikusią baltarusę. Išskristi į Kiprą norėjusi moteris atsidūrė areštinėje.

Trečiadienį Kauno oro uoste dirbantys pasieniečiai patikrino reisu į Kiprą susiruošusių vykti asmenų dokumentus. Pasienio tikrinimo metu Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įtarimą sukėlė vienos keliautojos pateikta Bulgarijos asmens tapatybės kortelė, esą išduota 30 metų šios valstybės pilietei. 

Dokumente aptikę klastojimo požymių pasieniečiai moters į Kiprą nebeišleido ir ją sulaikė. Ėmė aiškėti, kad bulgariška klastote naudojosi 30 metų Baltarusijos pilietė. Tarp moters asmens daiktų rastas jai priklausantis baltarusiškas pasas.

Manoma, kad bulgariška klastote baltarusė pasirūpino tam, kad į Kiprą su šiuo dokumentu galėtų nuvykti be vizos, kuri būtų reikalinga Baltarusijos piliečiui.

Dėl dokumento suklastojimo bei disponavimo klastote VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baltarusę pasieniečiai uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maumas

Maumas portretas
GUDRUTE MAT!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių