Quantcast

A.Zuokas: žinių galima siekti ir lendant į vamzdį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Žemuosiuose Paneriuose Vilniuje nuo mokyklos bėgiais atskirti Zuikių gatvės vaikai, į pamokas einantys po geležinkelio pylimu įtaisytu vamzdžiu, yra Vilniaus savivaldybės rūpestis.

Tačiau sostinės meras Artūras Zuokas, šiandien Balsiuose iškilmingai atidaręs naują mokyklą, Žemųjų Panerių moksleiviams siūlo ir toliau mokslo žinių siekti vaikštant nuotekų vamzdžiu.

„Žinote, aš į mokyklą vaikščiojau du kilometrus pėsčiomis. Man tai nesutrukdė tapti tuo, kuo šiandien esu. Taigi manau, kad siekiant žinių, be abejo, tie keliai, kuriais jūs vaikštot, netgi mokyklos sienos neturi didelės reikšmės – turi turėti pats noro mokytis ir siekti žinių.

Aišku, tas tunelis tikrai nėra geriausias sprendimas, kalbos nėra. Ir kažkuriuo metu jis bus sutvarkytas. Bet pažadėti, kad tai bus padaryta artimiausiu metu, negaliu“, - portalui delfi.lt sakė meras.

Prezidentė, susipažinusi su susidariusia situacija, žurnalistams teigė, kad problemą privalėtų spręsti sostinės meras.

„Truputį pasiaiškinau ir, kiek žinau, tai yra Vilniaus savivaldybės tiesioginė atsakomybė, nes ta mokykla priklauso Vilniaus savivaldybei. Labai tikiuosi, kad šitas klausimas bus garsiai paviešintas ir naujajam merui. Gal nors jisai sugebės sutvarkyti šią problemą“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

Betoninis vamzdis yra tiesiausias kelias iš Zuikių gatvės į Vaduvos mokyklą.

Tačiau kaip tunelis naudojamas vamzdis nėra saugus - jis yra sutrūkinėjęs, neapšviestas.


Šiame straipsnyje: vamzdiszuikių gatvėZuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių