Quantcast

A.Zuokas: Vilniaus viešasis transportas grįžta į sovietmetį

Buvęs sostinės meras Artūras Zuokas kritikuoja dabartinės miesto valdžios sprendimą keleivius į viešąjį transportą laipinti tik pro priekines duris.

A.Zuoko teigimu, tokia praktika neabejotinai nepasiteisins, o priimtas sprendimas viešojo transporto sistemą grąžina į sovietmetį.

„Absurdas. Visame normaliame pasaulyje įlipama per galines autobuso ar troleibuso duris. Per priekines lipa tik žmonės su negalia arba mamos su vaikais. Tiktai sovietmečiu būdavo draudžiama įlipti pro kitas duris, nes taip būdavo patogiau vairuotojui arba kontrolieriui. Susidarydavo eilės. Tai negali turėti nieko bendro su visuomeninio transporto kokybės gerinimu. Miestas žengia žingsnį atgal į gūdų sovietmetį“, - kritikos negailėjo politikas.

Pasak jo, užverdama įlipantiems keleiviams galines autobusų ir troleibusų duris, Vilniaus valdžia tikrai nepagerins viešojo transporto paslaugų kokybės, o ją greičiausiai tik pablogins.

„Negalvojama apie patogumą keleiviams, klientams. Keista girdėti, kai rimti žmonės rimtais veidais kalba, kad tai pagerins visuomeninio transporto kokybę. Viskas pareina iš sovietmečio. Suprantama, kad klientas yra galimas priešas. Jeigu jūs atidarėte kino teatrą, į jį geriau neleisti žiūrovų, nes žiūrovai gali kažką sugadinti. Jeigu paleidote naują autobusą ar troleibusą, geriau, kad jame nebūtų keleivių, nes jie taip pat gali kažką sugadinti, išpurvinti. Čia sovietmečio ideologija“, - ironizavo A.Zuokas.

Anot jo, viešojo transporto problemas spręsti galima kur kas geresniais būdais. O šis sprendimas tiesiog privers vilniečius grūstis eilėse prie vienintelių durų.

Primename, kad vilniečiai tik pro priekines duris į autobusus ir troleibusus bus laipinami jau nuo liepos 15 dienos. Miesto valdžia teigia, kad nauja tvarka leis pažaboti „zuikius“, chuliganus bei viešajame transporte „gyvenančius“ benamius. Be to, tikimasi, kad dėl efektyvesnės keleivių kontrolės pavyks gauti apie 8 mln. litų papildomų pajamų. Naujovė startuoja liepos viduryje dėl to, kad vilniečiai iki rudens spėtų prisitaikyti prie permainų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių