Quantcast

A.Zuokas referendumo šalininkų ieško SMS žinutėmis

Artūto Zuoko judėjimo „Taip“ nariai nusprendė, kad geriausias būdas agituoti už referendumą dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo yra siuntinėti trumpąsias žinutes.

„Ši žinutė užkrėsta 141 virusu. Per 24 val. privalai persiųsti 10-čiai draugų ir aplankyti www.referendumas.taip.lt arba virusas 141 persimes į tavo gyvenimą“, – tokio turinio trumposiomis žinutės atakuojami rinkėjai.

Organizatoriai aiškina jokios bendrovės, siuntinėjančios trumpąsias žinutes nesamdę – tai darą patys.

Miroslavas Monkevičius, A.Zuoko bendražygis, aiškina, kad tai – savanorių darbas. „Tai jų asmeniniai kontaktai. Tų žmonių, kur renka parašus. Jų yra daug. Kai kam gal tai nelabai patinka. Aš esu gal iš 5 draugų gavęs tokią žinutę“, – aiškino M.Monkevičius.

Jis patikslino, kad šiuo metu yra surinkę apie 100 tūkst. gyventojų parašų. „Sakyčiau, sekasi pakankamai gerai. Dar liko laiko. Esame išdalinę labai daug parašų rinkimo lapų“.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad SMS siuntinėjimas – Duomenų apsaugos inspekcijos rūpestis. „Mums svarbu bus tik tai, kad išlaidos, jei jie samdė bendrovę, už žinučių siuntinėjimą, būtų deklaruotos“.

Beje, „Vilnaius diena“ jau rašė, kad prie agitacijos už referendumą prisijungė ir A.Zuoko žmona parlamentarė Agnė Zuokienė. Balsuoti referendume ji kviečia už biudžeto pinigus išleistoje jos kaip Seimo narės veiklos ataskaitoje.

A.Zuoko politinio judėjimo „Taip“ iniciatoriai siekia pakeisti įstatymus ir padaryti taip, kad į Seimą būtų renkamas tik 101 narys, taip pat norima prailginti Seimo kadenciją iki penkerių metų.

Politologai ir politikos apžvalgininkai vienu balsu tvirtina, kad ši iniciatyva – blefas, mat tai biudžeto pinigų beveik nesutaupytų, tokios valstybės sąrangos permainos sukeltų chaosą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių