Quantcast

Automobilių kolona išlydint D.Kedį sudarė spūstis

Šimtai lietuvių su gedulo juostomis pažymėtomis mašinomis ir žybsinčiais avariniais automobilių žibintais kolona važiavo išlydėti į amžinąją kelionę su pedofilais kovojusio Drąsiaus Kedžio.

Žmonės iš visos Lietuvos nuo pat ryto rinkosi į aikštelę prie Kauno pilies, o iš jos keliomis kolonomis judėjo Garliavos link, kur vyko D. Kedžio laidotuvės.

Būrelis jaunimo atvykstantiesiems dalijo gedulo juostas mašinoms žymėti. Kai kurie atvažiuojantieji gedulo juostomis savo automobilius jau buvo pažymėję, už langų užsikišę D. Kedžio nuotraukas.

Dalyvauti akcijoje prie Kauno pilies rinkosi ir jaunimas, ir pagyvenę žmonės.

„Buvau ryte Mišiose Garliavos bažnyčioje, gal dabar kas paveš į laidotuves“, - dairėsi pensinio amžiaus ponia.

Neturinčius kuo važiuoti į savo automobilius kvietė laisvų vietų dar turintys vairuotojai. Viena kolona nuo Kauno pilies link Garliavos pajudėjo 11.15, likusieji - apie vidudienį.

Kaune kolona spūsčių nesudarė, tačiau kelyje link garliavos reguliuoti eismą buvo priversta policija.

„Negalime nepalaikyti drąsaus žmogaus. Tuoj baigsiu teisės bakalauro studijas ir man šlykštu skaityti teisės teoriją, kuri visiškai skiriasi nuo teisės praktikos Lietuvoje“, - kalbėjo viena iš D. Kedžio palaikymo akcijos organizatorių. Mykolo Romerio universitete studijuojanti mergina nepanoro atskleisti savo vardo ir pavardės, nes, kaip ji sako, jau dabar patiria spaudimą iš dėstytojų.

„Tiesiog graudu širdyje. Kuo mes galime padėti? Protestais, bet vis tiek niekas nesikeičia“, - sakė statybos įmonės akcininkas Tomas Beržanskis.

Laukdamas, kol pajudės kolona, vyras sakė, palaikantis Drąsiaus kovą su klanais ir teisėsaugos sistema.

T. Beržanskas tikino, kad galėtų tokią kovą paremti ir finansiškai.

Akcijos organizatoriai teigė, kad jiems jau kilo minčių apie visuomeninės organizacijos, skirtos kovai su pedofilija, ir pavadintos Drąsiaus vardu, kūrimą.

 

 

 


Šiame straipsnyje: Kedyslaidotuvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių