Quantcast

Atidaroma „KultFlux“ kultūros platforma

Penktadienį 18 val. „KultFlux“ kultūros platforma, įsikūrusi Vilniuje, Neries krantinėje, jau trečius metus atvers duris.

Penktadienį apsilankiusius krantinėje pasitiks gyva ir abejingų nepaliekanti grupės Mood Sellers Band muzika, taip pat ir DJ Golden Parazyth, Genys (OES), Deneez (OES), Boo (Bogaloo) grojami ritmai, kurie pradės iki rudens trunkančią kultūrinių renginių programą.

Vasarą čia vėl bus organizuojami įvairūs renginiai: gyvos muzikos vakarai, jaunųjų menininkų pasirodymai, kino vakarai, diskusijos ir pan.

„KultFlux“ gyvuoja nuo 2008-ųjų. Praėjusią žiemą platforma nukentėjo nuo ledonešio: upe plaukiantys ledai apgadino „KultFlux“ pastatą, išlauždami nemažą gabalą paviljono kampo.

Tačiau pastatas buvo sutvirtintas ir čia vėl bus galima lankytis.

Vasaros antradieniais „KultFlux“ vyks filmų ciklo „Architektūros“ („Architectures“) seansai. Tai ARTE televizijos ir Pompidou centro kurta filmų serija, kuri pristato vis kitą architektūros kūrinį. O antradienį pristatytas serijas tematiškai papildys ketvirtadieniais rodomi meniniai filmai.

Jau birželio 15 dieną bus pristatyti du filmai apie moderniąją architektūrą. Pirmasis filmas bus apie Bauhaus mokyklą bei to paties pavadinimo architektūros ir dizaino stilių, turėjusį ypatingą reikšmę modernizmui, o kitas – apie Paryžiuje esantį Maison de Verre pastatą, atsiradusį dėka gana originalių aplinkybių ir ketvirtajame dešimtmetyje siurrealistų ir marksistų intelektualų pamėgtą susirinkimo vietą.

Ketvirtadienio vakaras bus skirtas dadaistų ir siurrealistų trumpametražiams filmams.

Praleisti trečiadienius krantinėje kvies vasariški muzikos vakarai „Riverside Mambo Sessions“ – šią dieną lankytojai bus pasitikti salsos ir mambo muzikos garsais.

Organizatoriai primena, kad renginiai „KultFlux“ platformoje yra nemokami.


Šiame straipsnyje: kultfluxkultflux platforma

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių