Quantcast

Apeliacinis teismas atvertė sieros rūgštimi apdegintos kaunietės bylą

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti kalėti 11 metų už merginos apdeginimą sieros rūgštimi organizavimą nuteisto Pauliaus Kairio ir jo gynėjo skundus.

Nuteistojo P.Kairio gynėjas advokatas Ričardas Girdziušas prašo panaikinti Kauno apygardos teismo sausio 4 dienos nuosprendį, kuriuo jo ginamasis P.Kairys pripažintas kaltu ir priimti išteisinamąjį nuosprendį.

Nuteistasis P.Kairys apeliaciniu skundu prašo panaikinti nuosprendį - jis tikina davęs nuoseklius ir tikslius parodymus, išskyrus ikiteisminio tyrimo pirmosios apklausos metu duotus parodymus, ką tiksliai veikė 2011 metų gegužės 18 dieną, todėl nėra pagrindo juos pripažinti prieštaringais.

Tuo pačiu nuosprendžiu nuteistas ir Povilas Butėnas. Sieros rūgštimi merginą apipylęs ir taip ją sužalojęs vyras kalės aštuonerius metus. Jis nuosprendžio neskundė.

Iš abiejų kaltinamųjų solidariai priteista 19,7 tūkst. litų turtinei žalai ir po 200 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti nukentėjusiajai Eglei V. 9,7 tūkst. litų už gydymą jie turės sumokėti Valstybinei ligonių kasai. Sieros rūgštimi apipilta mergina iš kaltųjų teisme reikalavo 1 milijono litų.

Pasak prokuratūros, per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 34 metų kaunietis P. Kairys organizavo itin žiaurų nusikaltimą ir jam vadovavo. Kaltinamajame akte teigiama, jog organizatorius įsigijo pusės litro buteliuką su sieros rūgšties tirpalu, kurį atidavė šio itin sunkaus nusikaltimo vykdytojui anksčiau teistam P.Butėnui.

Bylos duomenimis, P.Kairys nurodė Eglės V. gyvenamąją vietą, darbovietę bei automobilio duomenis. P.Butėnas nusikaltimą įtariamas įvykdęs 2011 metų gegužės 19-osios vakarą merginos gyvenamojo namo Baltijos prospekte pirmajame aukšte. Jauna moteris dėl galvos, veido, rankų, kojų ir kūno nudegimų buvo paguldyta į ligoninę.

Bylos duomenimis, P.Butėnas sudavė merginai į veidą ir apipylė ją sieros rūgštimi. Eglė V. nudegė 22 proc. kūno paviršiaus. Tyrėjai nustatė, kad P.Kairys už įvykdytą nusikaltimą P.Butėnui sumokėjo 2 tūkst. litų.

P.Butėnas prisipažino padaręs nusikaltimą ir dėl to gailėjosi.

P.Kairys yra dirbęs Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA) skyriaus vedėju. Jis buvo teisiamas kartu su europarlamentaro, buvusio susisiekimo ministro Zigmanto Balčyčio sūnumi Donatu Balčyčiu ir dar keliais jaunuoliais dėl suklastoto dokumento panaudojimo bei piktnaudžiavimo tarnyba iškeltoje baudžiamojoje byloje.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimu buvęs LVPA direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Vilčinskas nubaustas 5 tūkst. litų bauda ir dvejiem metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Agentūroje anksčiau dirbusiems Tomui Ulinauskui ir P.Kairiui teismas skyrė 7,5 tūkst. bei 8,75 tūkst. litų baudas. Buvusio ministro, europarlamentaro sūnui D.Balčyčiui teko sumokėti 10 tūkst. litų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tfu

tfu portretas
dar jam medali duokit

SPRENDIMA KEISCIAU

SPRENDIMA KEISCIAU portretas
Butenui reiktu sumazinti 3 metais iki 5 metu o tuos 3 metus DADETI KAIRIUI.iki 14 metu.

v

v portretas
Gaidys ,tikri vyrai taip nedaro
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių