Quantcast

A.Kubilius: skustagalvių eitynės diskredituoja patriotizmą

Kovo 11-ąją Vilniaus centre vykusias skustagalvių eitynes "Tėvynei", kurių metu aidėjo nacionalistiniai šūkiai, premjeras Andrius Kubilius vadina patriotizmo diskreditavimu.

"Tai yra diskreditacija tokio gero žodžio kaip patriotizmas", - po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams pirmadienį sakė A.Kubilius.

"Aš tikrai raginčiau skirti labai aiškiai tikrus patriotus ir tuos, kurie šį žodį diskredituoja savo visiškai netinkamu elgesiu", - pridūrė premjeras.

Priminus, kad eitynėse dalyvavo ir Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Kazimieras Uoka, premjeras atkreipė dėmesį, jog jo narystė partijoje sustabdyta.

K.Uokos narystė partijoje sustabdyta po to, kai jis pernai gegužę per seksualinių mažumų eitynes bandė perlipti tvorą, juosusią eitynių dalyvius nuo protestuotojų.

"Įvertinsime", - K.Uokos elgesį komentavo ministras pirmininkas.

Kovo 11-ąją vykusiose eitynėse Gedimino prospektu dalyvavo apie tūkstantis daugiausiai jauno amžiaus žmonių, kurių pirmosiose gretose su savo simbolika ėjo skustagalviai.

"Patriotinių jėgų eitynėmis" organizatorių pavadintame renginyje aidėjo šūkiai "Lietuva - lietuviams", buvo nešami transparantai su kaukolėmis ir užrašais "Už gimtąją Lietuvą, rasę, tautą".

Šis kasmetinis renginys yra pelnęs prieštaringą reputaciją.

2008 metais vykusios eitynės sulaukė didžiulio žiniasklaidos, o vėliau ir teisėsaugos institucijų dėmesio, nes eitynių miesto centre dalyviai tąkart, be kita ko, nešė ir svastikomis bei kaukole išpaišytą vėliavą, skandavo įvairius nacionalistinius, antisemitinius šūkius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj  portretas
ne taip skndavo ( reikejo skanduot lietuva lietuviu o ne kubilo )

na

na portretas
kiekvienas patriotizma suvokia kitaip ir isreikia skirtingai. Diskredituoja Kubilius.

laisvamanis

laisvamanis portretas
Tai gal,Kubiliaus nuomone,homoseksualų eitynės puikiai atstovauja patriotizmui? :) Kas kad pagiežingi homoseksualai pastoviai užtraukia nemalonę Lietuvai,savo nepagrįstais kaltinimais,o kartais net gi atvirai grasina!Ar ne,premjere? :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių