Quantcast

19-mečio Čekijos skauto gyvybė užgeso gimtadienio rytą (papildyta)

Daugiau kaip savaitę Kauno medicinos universiteto klinikų medikai kovojo dėl čekų skauto gyvybės. Sunkiai per tragediją apleistame pastate sužeisto 19-mečio vaikino gyvybė užgeso gimtadienio rytą.

„Jo būklė keitėsi. Pradžioje buvo gerėjanti, o paskui ėmė ūmiai blogėti ir baigėsi tuo kuo baigėsi“, - liūdnai dėstė Klinikų Neurochirurgijos reanimacijos skyriaus vedėjas Haroldas Janerikas.

Jaunuolis vienintelis, ištrauktas iš po sugriuvusio pastato, buvo be sąmonės. Tokios būklės jaunuolis buvo nuvežtas į Kėdainių ligoninę. Iš ten jau sąmoningas pervežtas į Kauno klinikas. Pasak gydytojo H.Janeriko, tam, kad pacientas būtų ramybės būsenoje, jis buvo specialiai slopinamas.

Su iš Čekijos atvykusiais tėvais sužeistas vaikas šiek tiek pabendravo, tačiau pasišnekėti negalėjo. Jam buvo prijungta kvėpuoti padėjusi aparatūra.

Trečiadienį, 6.10 val., vaikinas mirė. Mirties dieną – rugpjūčio 4-ąją - jam sukako 19 metų.

„Trauma buvo tikrai labai sunki. Jam buvo stipriai sužalota krūtinės ląsta, plyšę ir sumušti plaučiai, sutrikusi kvėpavimo funkcija. Vėliau prisidėjo plaučių uždegimas. Progresuojant kvėpavimo funkcijos nepakankamumui, jis ir mirė“, - paaiškino Neurochirurgijos reanimacijos skyriaus vadovas.

Galva vaikinui buvo sutrenkta nestipriai. Kaip jau anksčiau minėjo medikai, visi dviračiais po Lietuvą keliavę skautai buvo su šalmais. Tai ir apsaugojo jų galvas nuo galimų stiprių traumų.

Net ir be plaučių uždegimo komplikacijos 19-mečio šansai išgyventi buvo lygūs 50 procentų, sakė gydytojas. Apie pervežimą į tėvynę nebuvo net kalbos. „Pacientas būtų miręs pervežamas. Jokiame reanimobilyje nėra tokio ventiliacijos aparato, kuris būtų užtikrinęs saugų transportavimą į Čekiją“, - aiškino H.Janerikas.

Sūnaus palaikus tėvai galės išsivežti tik po to, kai bus atlikta teismo medicinos ekspertizė.

Trečiadienį popiet į Kauno oro uostą atskrido Austrijos oro linijų lėktuvas, išgabensiantis į Čekiją dvi sesutes, patyrusias stuburo ir dubens kaulų lūžius. Medikai dėl jų būklės visiškai ramūs.

Papildyta: Kauno klinikos prieš 14 val. išsiuntė reanimobilį į Kauno oro uostą, kuriuo atsiveš iš Čekijos lėktuvu atskridusius medikus.

Jiems bus perduotos tragedijos Kauno rajone metu sužeistos sesutės.

Nelaimė dviratininkus iš Čekijos ištiko liepos 25-osios pavakare Kauno rajono Pakapių kaime, kai jiems nuo stipraus lietaus slepiantis apleistame pastate, šis užgriuvo. 11 žmonių buvo sužeisti: 9 nuvežti į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK), du - į Kėdainių ligoninę.

Iš viso pastate buvo apie 15 žmonių.

Naujienų agentūra ČTK pranešė, kad nukentėjusieji yra skautai. Iš viso žygyje Lietuvoje dalyvavo 22 skautų grupė.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, ant turistų užgriuvo sugriuvęs apleistas pastatas, kurio viena siena buvusi mūrinė, kita dalis medinė, stogas - šiferio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių