Quantcast

15-oji „Mados infekcija“ atiduos duoklę vyrams

Kovo 22-23 d. Šiuolaikinis meno centras vėl paskęs madoje. Penkiolika kolekcijų, gausu vyriškos mados ir tamsiais akiniais pridengtos jubiliejinės „Mados infekcijos“ organizatorių akys, skelbiant žinią, kad madą reikia ne tik matyti, bet ir girdėti.

Vyrų mados savaitė

Per dvi jau penkioliktojo, jubiliejinio, tarptautinio festivalio „Mados infekcija“ dienas bus parodyta 15 kolekcijų, su lietuviais savo kūrybą pristatys ir dizaineriai iš Vokietijos bei Danijos.

Anksčiau „Mados infekcijos“ organizatoriai labai aiškiai išskirdavo festivalyje savo kolekcijas pristatysiančius dizainerius į dvi linijas – konceptualios, eksperimentinės ir elegantiškos mados. „Šiemet taip nebus. Nesvarbu, ar į festivalį ateisite pirmą ar antrą dieną, netrūks ir prêt-à-porter kolekcijų, ir nekasdienių kūrybinių eksperimentų“, – pabrėžė festivalio idėjinė autorė, dizainerė Sandra Straukaitė.

Šįkart festivalyje bus gausu vyriškos mados – jiems skirta beveik pusė visų kolekcijų. „Renginį drąsiai galima vadinti vyrų mados savaite Lietuvoje“, – trečiadienį per jubiliejinio festivalio pristatymą šypsodamasi sakė festivalio idėjinė vadė.

Vyrams skirtą rudens-žiemos sezono kolekciją ruošia dizainerė Lilija Larionova. „Pristatysiu pirmą rimtą vyrišką kolekciją. Tai bus žiema, vyrai, grafika, mažai spalvų“, - teigė L. Larionova. Vyrams skirti ir dizainerio iš Danijos Asgero Juelio Larseno drabužiai bei naujausia vyriškų drabužių klasikos ir rusų filmų įkvėpta S. Straukaitės kolekcija. Su eksperimentine džinsų kolekcija į festivalio gerbėjus vyrus nusitaikė dizainerių iš Vokietijos duetas „Balagans“.

Įkvėpimo šaltiniai: žiema, vanduo, pozityvumas

Mišrias – tiek vyrams, tiek moterims skirtas kolekcijas ant „Mados infekcijos“ podiumo pristatys Egidijus Sidaras ir mados namai „Cantas“. Tačiau kol kas dizaineris nelinkęs atskleisti būsimos kolekcijos detalių. „Pristatysiu dešimt modelių moterims ir dešimt vyrams. Nieko nenoriu išduoti ir dar nelabai galiu konkrečiai pasakyti, ką pamatysite, nes dar liko visas mėnuo. Kolekcija kuriama, dar tik pradėta, tikiuosi spėti“, - sakė vienas žymiausių lietuvių dizainerių E. Sidaras.

„Mados infekcijoje“ išvysime ir išskirtinai tik iš natūralaus lino kuriantį ir po pertraukos į festivalį sugrįžtantį Giedrių Šarkauską, iš „Injekcijos“ ant „Mados infekcijos“ podiumo patekusius jaunuosius dizainerius „labàdienà“. „Stengiamės sieti pozityvumą visuomenėje“, - sakė duetas „labàdienà“, festivalyje pristatysiantis savo pirmą rudens-žiemos kolekciją.

Moteriškos mados gerbėjoms kolekcijas ruošia „Mados infekcijos“ senbuvės Laura Dailidėnienė, Eglė Žiemytė ir Lina Gudanavičiūtė, dizainerės Diana Paukštytė ir Ieva Daugirdaitė bei festivalio naujokė Eva Baliul, galimybę parodyti savo darbus ant „Mados infekcijos“ podiumo pernai iškovojusi „Injekcijos“ konkurse.

Moterims skirta ir Norvegijoje su šeima gyvenančios bei šioje šalyje kuriančios lietuvės Kristinos Vikøren kolekcija. „Mano trečioji kolekcija „Mados infekcijoje“ įkvėpta vandens, šaltinio, kolekcija yra prieš kolekciją – kitų metų vasara. Ji bus žalia, jausminga, išdarkyta“, - trumpai apibūdino prekės ženklo „Kristar Design“ kūrėja.

Podiumas – sankryžos tematika

Festivalio organizatoriai žada, kad ilgam atmintin įstrigsiančio šou laukiama iš Rusijos performanso menininko, dizainerio Andrejaus Bartenevo. Jis „Mados infekcijoje“ įspūdingų formų ir tūrių, ryškių spalvų savo darbus pristatė jau tris kartus.

„Maloniai turėtų nustebinti garsusis Rusijos performanso menininkas, dizaineris A. Bartenevas. Į Lietuvą jis atvyks savaite anksčiau ir su Vilniaus dailės akademijos studentais surengs kūrybines dirbtuves. Ant „Mados infekcijos“ podiumo festivalio gerbėjai išvys tai, ką dizaineris su studentais sukurs per savaitę“, – pasakojo S. Straukaitė.

Intriguojantis bus ir „Mados infekcijos“ podiumas. „Šiemet projektuodami festivalio podiumą įkvėpimo sėmėmės iš garsiosios Tokijo Shibuya perėjos. Yra daug įvairių variantų, kaip eiti per ją, ir nulis taisyklių, kaip tai daryti teisingai. Todėl festivalyje savo kolekcijas pristatysiantys dizaineriai galės rinktis tiek apgalvotą, tiek improvizuotą savo pasirodymų choreografiją ir judėti netradicine trajektorija“, – sakė „Mados infekcijos“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Šį pavasarį festivalio erdvėje išliks praėjusioje rudens „Mados infekcijoje“ išbandytas ir patikrintas amfiteatras. Jis festivalio žiūrovams itin patiko, nes nė vienas, net ir įsigijęs stovimus bilietus, kojomis nelietė grindų: veiksmas ant „Mados infekcijos“ podiumo visiems buvo ir šiemet bus kaip ant delno.

Tradiciniai renginiai ir nuolaida bilietams

Kovo 7 d. 16 val. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vyks vieša modelių atranka festivaliui - „Infekcijos kastingas“. Per ją „Panoramos“ lankytojai galės stebėti, kaip dizaineriai ne tik iš modelių agentūrų, bet ir iš visų pareiškusių norą dalyvauti šiame renginyje atsirenka modelius festivalio kolekcijoms demonstruoti. Jau šeštą kartą viešą modelių atranką festivalis rengia dėl to, kad dizaineriai vis dažniau ieško savito, netradicinio tipažo modelių – šiemet modelių atrankoje ypač laukiama vaikinų.

Kovo 16 d. 13 val. „Panoramoje“ prasidės „Grožio infekcija“. Per ją tarptautinės kosmetikos bendrovės ir jų grožio konsultantai nemokamai supažindins renginio lankytojus su naujausiomis pavasario grožio tendencijomis, o festivalio užkulisių meistrų komanda tradiciškai sukurs specialiai „Mados infekcijai“ skirtą makiažą.

Bilietų kaina vienai festivalio dienai – nuo 52 iki 142 litų. Bilietus į festivalį platina „Bilietai.lt“. Tik šiandien, vasario 20 d., festivalio pristatymo proga, visiems bilietams taikoma 20 proc. nuolaida, vėliau bilietai bus parduodami įprasta kaina. „Rudenį pardavėme visus bilietus į abi festivalio dienas, tad norintiems šį pavasarį apsilankyti „Mados infekcijoje“ rekomenduojame neatidėlioti bilietų pirkimo paskutinei dienai – praėjusių metų praktika rodo, kad jų gali tiesiog nebelikti“, – sakė R. Mikailionytė.

1999-aisiais prasidėjusi „Mados infekcija“ per keturiolika metų tapo ryškiausiu kasmečiu mados įvykiu Lietuvoje.

 

KITI FESTIVALIO RENGINIAI

Modelių atranka „Infekcijos kastingas“

Kovo 7 d. 16 val.

„Grožio infekcija“

Kovo 16 d. 13 val.

Renginiai vyks prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ (I a. hole). Įėjimas – nemokamas.

 

KOLEKCIJŲ PRISTATYMO PROGRAMA

(Šiuolaikinio meno centre):

Kovo 22 d., penktadienis, 19 val.

I dalis

1. labàdienà [ Injekcija ]

2. Laura Dailidėnienė [Daili]

3. Lilija Larionova

II dalis

4. Ieva Daugirdaitė

5. Eva Baliul [ Injekcija ]

6. Sandra Straukaitė

III dalis

7. Diana Paukštytė

8. Egidijus Sidaras ir mados namai „Cantas“

Kovo 23 d., šeštadienis, 19 val.

I dalis

1. Giedrius Šarkauskas

2. Lina Gudanavičiūtė

3. Balagans [ Injekcija, Vokietija ]

II dalis

4. Eglė Žiemytė [ D.EFECT ]

5. Asger Juel Larsen [ Danija ]

6. KRISTAR DESIGN by Kristina Vikøren

III dalis

7. Andrey Bartenev [ Rusija ]



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių