Quantcast

13-oji vaikų knygos šventė

Miesto savivaldos 600 metų jubiliejaus, miesto dienos šventės ir Skaitymo metų proga surengta 13-oji vaikų knygos šventė, kurią organizavo V. Kudirkos biblioteka.

Šiandien Laisvės alėja nusidriekė šventinė eisena su „Veršių" vidurinės mokyklos orkestru. Prie Muzikinio teatro buvo surengtas koncertas.

Į vaikus kreipėsi miesto meras Andrius Kupčinskas: „Sveikinu visus šventės dalyvius. Manau, kad jūs skaitote knygeles, nes jose sukaupta daug išminties. Aš savo vaikams kiekvieną vakarą skaitau pasakas. Skaitykite ir jūs, tuomet būsite išsilavinę ir protingi".

13-osios vaikų šventės dalyvius sveikinęs Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkas Rimantas Didžgalvis patarė vaikams mažiau žiūrėti televizorių, mažiau laiko praleisti prie kompiuterio, o daugiau skaityti. „Knygose labai daug išminties, tai neišsenkantis lobynas, - sakė jis.

Po to į vaikus kreipėsi knyga, deivė Aleksota, kuri pagimdė Kauną. Vaikai dainavo, inscenizavo pasakas. Buvo skaitomos ištraukos iš L. Inio knygos „Milžinai ir nykštukėmis".

Vytauto Didžiojo universitete veikė knygų paroda. Net 18 leidyklų atvežė į Kauną pristatyti savo knygas. Po šventės naujausios knygos pateks į Kauno bibliotekas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių