Quantcast

Spektaklyje nagrinėja patyčių ir smurto temas

Teatras „Atviras ratas“ rengiasi premjerai – spektakliui „Brangioji mokytoja“, pagal prieš 30 metų parašytą to paties pavadinimo pjesę.

Režisierės teigimu, ši pjesė – tai istorija apie smurtą, apie plonytę ribą, kada nekaltas žaidimas, patyčios virsta smurtu, praneša LTV „Panorama“.

Menų spaustuvės Kišeninėje salėje „Atviro rato“ aktoriai repetuoja spektaklį pagal rusų dramaturgės Liudmilos Razumovskajos prieš daugiau nei 30 metų sukurtą pjesę.

Pjesė, keliskart statyta Lietuvos teatruose, režisierės Ievos Stundžytės teigimu, aktuali ir šiandien. Pjesė – tai mokinių prieš savo mokytoją psichologinio ir fizinio smurto istorija, atskleidžianti, kodėl žmogus griebiasi žiaurių priemonių savo tikslui pasiekti. Ir kada žaidimas, nekalti juokai virsta patyčiomis ir smurtu.

„Mes pripratę prie žiaurumo ir smurto, tarsi apie tai kalbėti normalu, visi apie tai atvirai šneka. Kuo daugiau apie tai kalbi, tuo tau tai atrodo natūraliau, tuo mažiau tave tai jaudina. Tai atrodo natūralus dalykas, kad mes smurtaujame“, – kalbėjo režisierė I. Stundžytė.

„Teatre „Atviras ratas“ mes kalbame apie tas temas, kurios mus jaudina, kad turėtume, ką pasakyti. Jei manęs nejaudina pjesė, aš tada tuščiais žodžiais kalbėčiau“, – sakė aktorė Vesta Šumilovaitė.

Spektaklyje mokytoją vaidina aktorė V. Šumilovaitė, mokinių vaidmenis kuria Lietuvos muzikos ir teatro akademijos aktoriai studentai Gelminė Glemžaitė, Jurgis Marčėnas, Danas Kamarauskas, Gabrielius Zapalskis.

„Kai mes prisimenam mokyklos laikus prieš trejus metus, tai labai artima medžiaga, jausmai. Viskas gyva čia ir dabar, čia nėra efektų, tik bendravimas, linija ir finišas. Spektaklis edukacinis, tai turi padaryti poveikį“, – tvirtino aktorius G. Zapalskis.

Spektaklio premjera – gegužės 22-ąją Menų spaustuvėje.


Šiame straipsnyje: teatraskultūramenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių