Quantcast

Pedagogės fotografijose – švelnus ir liūdnas kaimo veidas

Kauno lopšelio darželio  „Pušaitė“ pedagogė Aldona Muižninkienė nėra profesionali fotografė, fotografavimas yra jos pomėgis. Tačiau tai, ką ji užfiksavo fotoaparatu gimtajame savo Prapuntų kaime (Lazdijų raj.) – peržengia mėgėjiškos fotografijos rėmus.
Kauno pedagogų kvalifikacijos kėlimo centre A.Muižininkienė surengė savo fotografijų parodą „Prisiglaudimas prie žmogaus ir gamtos“.

Fotografijose – autorės užfiksuotas kaimo virsmas, kai jame lieka vis mažiau žmonių, o jų veiklos pėdsakus negailestingai trina laikas.

Nuotraukuose gamtos grožis persipina su švelniu liūdesiu ir suvokimu: viskas šiame pasaulyje praeina.

Fotografės objektyvo taikiklyje – žmonių veidai, buities rakandai, pastatai, metų laikų kaleidoskope kintančios gamtos vaizdai. Viskas čia labai paprasta ir kartu įstabu, nepakartojama.

Pro namo langą į savo gėlyną mąsliomis akimis žvelgia žilagalvė moteris. Ta pati močiutė stengiasi išklausyti anūką, nebylia kalba mėginantį jai kažką svarbaus pasakyti.

Į kiemą užsuka pusnuogis vyras, nešinas maišeliu obuolių iš savo sodo. Po kelių akimirkų jis jau irkluoja medinę valtį, švelniai teškendamas ežero vandenis.

Viena labiausiai simboliškų šio ciklo nuotraukų -  senas tvartas. Apkritęs rudenėjančiais lapais, vienišas ir apleistas.  Kadaise karves ir paršelius glausdavęs pastatas dabar  - tik laiko liudininkas. Jo praviros durys tarsi sako: kažkas iš čia išėjo, kažkas liko... Kas?




NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai  portretas
Grazios nuotraukos...

Cip y Deil

Cip y Deil portretas
Man irgi patiko !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių