Quantcast

Meno kieme – idėjų bankas Jūros šventei

Šeštadienį Meno kieme vyko kūrybinių dirbtuvių „Naujas Jūros šventės veidas“ darbų peržiūra ir aptarimas. Savo idėjas čia pateikė 25 klaipėdiečiai.

Kūrybinių dirbtuvių tikslas – rasti naujų vizualių Jūros šventės įvaizdžio formų, sukurti saviraiškos erdvę visų kartų menininkams.

Žmonės daugiausiai pasiūlė instaliacijas, konstrukcijos, žaidimai, poilsio zonos.

„Nustebino, kad labai daug buvo šnekėtojų, kurie skundėsi, kad niekada negali dalyvauti puošiant miestą Jūros šventei, bet čia jų nėra“, – sakė kūrybinių dirbtuvių organizatorius Saulius Jusionis.

Viena iš idėjų yra siūloma išnaudoti senąją P.Lindenau jachtų statyklą, kadangi tai uždara zona, specialiuose ekranuose galima būtų rodyti filmus ar skaidres, arba rengti koncertus.

„Žavi tai, kad apskritai jauni menininkai buriasi tokiam idėjų banko kūrimui. Man į akį krito iššūkių drąsą, aš prioritetą skirčiau tiems sumanymams, kurie siejami su vandeniu, upe, mariomis, jūra“, – apžiūrėjęs pasiūlymus, kaip papuošti miestą šventei, teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Meras tikisi, kad dauguma tų idėjų taps kūnų.


Šiame straipsnyje: menasdirbtuvėsJūros šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
Nustebino, kad labai daug buvo šnekėtojų, kurie skundėsi, kad niekada negali dalyvauti puošiant miestą Jūros šventei, bet čia jų nėra“...........jų nėra dėl labai paprastos priežasties, talentingi žmonės į tokius susibūrimus nevaikšto.

Cha

Cha portretas
juk pinigų nėra rimtam šventės apipavidalinimui. O šiaip kūrybingumas yra gerai, tik gaila, kad nerealizuotinas.

Talentingi

Talentingi portretas
Talentingi, darbštūs žmonės vaikšto į tokius susibūrimus ir kuria. Bet yra talentų kategorija, kurie geria, mala liežuviais ir laukia, kol kepti karveliai patys pradės lėkti į burnas, neprilygstamojo talento privilioti. Klaipėda ir jūros šventė - visų klaipėdiečių rūpestis, o kadangi tai - kultūrinis reiškinys, ypač ji turi rūpėti menininkams. Kaip matome - rūpi. Jeigu kiekvienas žiūrėsim į šventę, kaip šeimininkas, stengsimės, kad ir mums, klaipėdiečiams, ir svečiams, būtų gražu, linksma, jauku - taip ir bus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių