Quantcast

Susisiekimo ministerija rinks „Dviračių miestą“

  • Teksto dydis:

Lietuvos savivaldybės kviečiamos varžytis dėl labiausiai dviračius propaguojančio miesto nominacijos.

Susisiekimo ministerija paraiškų laukia iki gruodžio 6 dienos. Kiekviena savivaldybė "Dviračių  miesto" nominacijai gali siūlyti tik vieną miestą.

"Dviračių miesto" titulą gaus labiausiai šį transportą propaguojantis miestas, kuris ne tik plėtoja dviračių transporto infrastruktūrą, bet ir skatina gyventojus naudotis dviračiu susisiekimo tikslams, rūpinasi eismo sauga ir vykdo švietėjišką veiklą.

Konkurse bus vertinamas miesto dviračių takų santykinis ilgis, tenkantis vienam gyventojui, taip pat galimybių studijų, teritorijų planavimo dokumentų ir techninių projektų, susijusių su dviračių transporto infrastruktūros plėtra, rezultatai. Bus atsižvelgiama į konkrečius dviračių transporto skatinimo planus, vertinamos per pastaruosius penkerius metus surengtos su dviratininkais susijusios saugaus eismo akcijos ir švietėjiška veikla.

2012 metais šalies savivaldybės kviestos dalyvauti konkurse dėl geriausio demonstracinio dviračių tako projekto, skirto kasdienio susisiekimo poreikiams tenkinti. Šį konkursą laimėjusiuose miestuose - Elektrėnuose ir Jonavoje - buvo įrengtos pavyzdinės dviračių trasos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių