Quantcast

Sninga beveik visoje Lietuvoje

Kelininkai informuoja, kad nesninga tik pajūryje ir Žemaitijoje. Kitur ir toliau sninga arba snyguriuoja. Didesnėje Lietuvos dalyje prisnigo iki 4-6 cm. Stipriau ar silpniau pažeme pusto beveik visoje Lietuvoje.

Keliai pasidengę prispaustu ar šlapiu sniegu, vietomis provėžoti arba yra sniego liežuvių. Magistraliniai ir krašto keliai valomi ir barstomi. Slidu, eismo sąlygos sudėtingos, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Geresnės eismo sąlygos vakarinėje šalies dalyje, tačiau ir čia vietomis pažeme pusto, todėl yra sniego liežuvių. Tos vietos valomos.

Šalies automagistralėse eismo sąlygos taip pat prastos, pirma eismo juosta provėžota antroji juosta padengta sniegu. Slidu. Valoma ir barstoma. Geresnės eismo sąlygos A1 kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda kelio ruože nuo 250 km iki Klaipėdos. Čia kelias švarus danga sausa, tačiau vietomis pažeme pusto.

Rajoniniai keliai daugiausiai pasidengę sniegu ar prispaustu sniegu. Slidu. Didesnio eismo intensyvumo keliai valomi.

Kelyje 131 Alytus-Simnas-Kalvarija, 51,73 km (apie 6 km iki Kalvarijos), apribota tilto per Kirsną pravažiuojančio transporto bendroji masė iki 30 tonų. Tranzitiniam sunkiasvoriam transportui rekomenduojama apylanka į Kalvariją keliais A16 ir A5 per Marijampolę (apribojimas numatomas iki 2009-12-31).

Dėl potvynio apsemti Šilutės rajone 4-rių rajoninių kelių ruožai. Rusnė-Galzdonai-Plaškiai nuo 4,3 iki 4,45 km , Povilai-Minija nuo 3,36 iki 3,46 km , Sausgalviai-Žalgiriai nuo 1,2 iki 1,3 km ir Žemaitkiemis-Vabalai nuo 5,65 iki 5,95 km ir nuo 6,4 iki 6,8 km-viso 1,05 km ilgio kelių ruožai ir Pagėgių savivaldybėje Vilkiškiai-Bitėnai-Panemunė nuo 14,48 iki 17,6 km -viso 3,12 km ilgio kelio ruožas. Bendras šių apsemtų ruožų ilgis apie 4,17 km. Vandens gylis vietomis yra iki 40 cm. Eismas draudžiamas.

Dėl apsemtų ir neišvažiuojamų kelių ruožų vairuotojams patariama kreiptis į Šilutės ir Tauragės kelių tarnybas.


Šiame straipsnyje: keliaieismasorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių