Quantcast

Penktadalis policijos automobilių – senesni nei 10 metų

Šiuo metu Lietuvos policija turi beveik 500 automobilių, kurie senesni nei 10 metų. Vyriausi tarnybiniai automobiliai kitais metais „minės“ savo trisdešimtmetį.

Atsižvelgiant į tai, kiekvienais metais privaloma nors dalinai atnaujinti automobilių parką, kad policija galėtų užtikrinti pagrindinių funkcijų vykdymą, praneša Policijos departamentas.

„Šiuo metu mūsų tikslas – ne plėsti automobilių parką, o išlaikyti bent jau esamą, kad galėtumėme užtikrinti pagrindines policijos funkcijas – reaguoti į iškvietimus, užtikrinti viešąją tvarką“, – teigia policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

Šių metų viduryje Policijos departamentas paskelbė viešąjį pirkimą naujiems automobiliams įsigyti. Konkurso sąlygose nebuvo numatyta jokių ypatingų reikalavimų, pagrindinis vertinimo kriterijus – mažiausia kaina.

Jį laimėjo bendrovė „Renault“, pasiūliusi geriausias sąlygas. Automobilių kaina – apie 50,2 tūkst. litų, nors rinkoje tokie automobiliai kainuoja apie 70 tūkst. Lt. Policijos departamentas įsigijo 20 naujų „Renault Fluence" automobilių. Automobiliai skirti kriminalinės policijos padaliniams, jie išdalinti visoms apskritims.  

„Kiekvienas vairuotojas supranta, kad automobiliai dėvisi ir juos reikia atnaujinti, nes pareigūnai turi kažkuo važiuoti. Tarnybiniai automobiliai praktiškai nestovi, per mėnesį patruliniai automobiliai nuvažiuoja 3000 km ir daugiau, todėl jie greičiau ir nusidėvi.

Automobiliai perkami ne iš darbo užmokesčio fondo, o iš investicinių lėšų, kurios, yra sumažintos iki minimumo“, – sako V. Telyčėnas.

Lietuvos policijos automobilių parką šiuo metu sudaro 2263 automobiliai. Kiekvienų metų pradžioje, iš valstybės investicijų programos, skiriama bent jau minimali pinigų suma esamo automobilių parko palaikymui. Policijos automobilių parką bus stengiamasi atnaujinti ir ateityje.


Šiame straipsnyje: policijos automobilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

321

321 portretas
Penktadalis tai dar nedaug. Išvis automobilius reikėtų vertinti pagal jų būklę, bet ne metus. Pvz. man visai vienodai ar pas mane policija atvažiuos su nauju džipu ar su žiguliu. Svarbu laiku.

Komentuoju

Komentuoju portretas
Galvoju, kad 80 % Lietuvos gyventojų automobiliai yra senesni kaip 15 metų. Policija laimi šioje kovoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių