Quantcast

Kalvarijos gatvė - lyg arimas, klimpsta net vilkikai

Aleksote esančios veislininkystės įmonės „Litgenas“ darbuotojai kasdien apie du kilometrus važinėja arimais. Šitaip galima pavadinti vietą, kurioje kažkada buvo žvyruota gatvė. Kalvarijos gatve, esančia Aleksote, per pavasarinį atlydį bijo važiuoti net vilkikai, atvežantys į įmonės teritoriją įvairius krovinius. Vienas vilkikas kitą savaitę iš Vilniaus į „Litgeną“ turėtų atvežti pavojingą medžiagą - azotą.

„Nebežinome, ką daryti, nes net patyrę vyrai vairuotojai nesugeba šiuo keliu važiuoti, o ką jau kalbėti apie moteris. Prieš kelias dienas net su traktoriumi turėjome lupti įklimpusį automobilį“, - portalui guodėsi „Litgeno“ inžinierius Ramūnas Bugenis, įmonėje dirbantis 13 metų.

Vyras pasakojo, kad įmonė užsiima veislininkyste. Kasdien šiuo keliu tenka važiuoti ne vieną kartą, o iš kitų miestų atvykę verslo partneriai stebisi, kad vidury Kauno galima rasti tokių gatvių.

„Kokia ten gatvė, tik pavadinimas iš jos likęs, - piktinasi R.Bugenis. - Kreipėmės ir į miesto komunalinį skyrių, ir į seniūniją. Buvo pasiūlymų patiems tą gatvę susitvarkyti, betgi čia dideli pinigai!“

Kalvarijos gatvė asfalto niekada nematė. Čia kelias supiltas iš smėlio ir žvyro.

Kauno savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys portalui suskubo patvirtinti, kad tą gatvę specialistai apžiūrėjo ketvirtadienį.

„Kol neištirpo žiemos įšalas, nieko padaryti negalime. Kai tik išbėgs visas vanduo, tuomet siųsime techniką, atvešime į vietą smėlio, žvyro, skaldos. Pirmiausia tą gatvę reikės išlyginti, paskui užpilti mišinio. Esame įtraukę Kalvarijos gatvę į asfaltuojamų gatvių sąrašus, tačiau trūksta pinigų“, - perspėjo Z.Girčys.

Pasak jo, šiemet gatvių priežiūrai biudžete numatyta maždaug 20 procentų mažiau pinigų nei pernai. Gatvių tvarkymui dalis lėšų skiriama iš miesto biudžeto, kitus pinigus skiria Susisiekimo ministerija.

„Nepaliksime žmonių avarinėje situacijoje, - pažadėjo Z.Girčys. - Tik nutirps žiemos įšalas, iškart važiuosime tos gatvės tvarkyti.“

Beje, balandžio viduryje Kauno savivaldybė išrinks bendrovę, kuris tvarkys žvyruotas Kauno gatvių dangas.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių