Quantcast

Gamins pripučiamus saugos diržus

“Ford” kompanija kitais metais pradės gaminti pripučiamus saugos diržus.

Pirmuoju modeliu, kurio galinių sėdynių saugos diržai bus pripučiami, bus visureigis Ford Explorer, rašo autobild.lt. Automobilį bus galima įsigyti kitą rudenį.

“Šiuo metu yra dvi pagrindinės priemonės, padedančios avarijos metu išsaugoti gyvybę, tai – saugos diržai ir saugos oro pagalvės. Mes nusprendėme šias dvi priemones apjungti”, - pareiškė kompanijos inžinierius S. Sundararažanas.

Jo teigimu, cilindro formos saugo pagalvės yra integruotos į diržus ir leidžia vienodai paskirstyti svorį, tenkantį krūtinės lastai. Išsiskleis šios pagalvės ne visuomet, o tik tuo atveju, jei avarija bus labai rimta. Sprendimą, ar jau turi būti panaudotos oro saugos pagalvės, esančios saugos diržuose, “priima” vieninga viso automobilio saugumą valdanti sistema.

Ford Explorer buvo išrinktas automobiliu, kuriame bus įdiegta naujovė dėl to, kad JAV jis laikomas populiariausiu šeimos automobiliu. Be to, tikimasi, kad saugos diržuose atsiradusios pagalvės “privers” diržus užsisegti ne tik priekyje sėdinčius keleivius, bet ir tuos, kurie sėdi gale. ”Ford” kompanijos duomenimis, šiuo metu galiniais saugos diržais naudojasi tik 60 procentų keleivių.

2009-ųjų vasarą analogišką sistemą reklamavo kompanija ”Mercedes-Benz”, kurios viename automobilių, taip  pat galinėse sėdynėse, buvo įrengti saugos diržai su oro pagalvėmis. Vokiečių inžinieriai yra sugalvoję vertikalią oro saugos pagalvę, kuri avarijos metu išsiskleidžia tarp priekyje sėdinčių keleivių.


Šiame straipsnyje: Saugos diržaiFordFord Explorer

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių