Quantcast

FIA asamblėjoje išgirstas ir Lietuvos prašymas

Paryžiuje vykusiame Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) generalinės asamblėjos posėdyje nagrinėtos ir Lietuvai svarbios problemos.

Lietuvos automobilių sportą asamblėjoje atstovaujantys Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Romas Austinskas ir LASF generalinis sekretorius Donatas Večerskis informavo viešųjų ryšių agentūrą „Visus Bonus", kad pastarajame FIA sudarančių organizacijų vadovų susitikime, pavyko į dienotvarkę įtraukti ir klausimą dėl FIA antidopingo taisyklių ir Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) kovos su dopingu sporte taisyklių suderinimo. 

Asamblėjoje priimti FIA statuto ir FIA sporto kodekso pakeitimai panaikino paskutines biurokratines kliūtis, skyrusias automobilių sportą nuo kitų sporto šakų, kuriose su dopingu kovojama pagal pasaulinius WADA standartus. FIA asamblėjai priėmus šį sprendimą Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamentas turės peržiūrėti savo dokumentus dėl Lietuvos automobilių sporto vertinimo pagal kovos su dopingu sporte kriterijus. LASF atstovai tikisi, kad pagaliau automobilių sportas bus priskirtas „švarioms" sporto šakoms ir jam bus skiriamas pilnas, pagal meistriškumo ir masiškumo rodiklius priklausantis biudžetinis finansavimas.     

LASF generalinis sekretorius D.Večerskis sakė, kad asamblėja vyko 2009 metais įvyksiančių FIA prezidento rinkimų atmosferoje. Todėl nestigo karštų pasisakymų ir diskusijų dėl FIA prezidento, senato rinkimų tvarkos.

Priminsime, kad dabartiniam FIA prezidentui Max‘ui Mosley po kilusio sekso skandalo šių metų pavasarį vargais negalais pavyko išlikti šiame poste, tačiau kitais metais baigiasi jo kadencija, todėl automobilizmo pasaulyje jau dabar vyksta priešrinkiminė kova dėl šio svarbaus posto. 


Šiame straipsnyje: FIAdopingasLASF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių