Quantcast

Blaivios lenktynės

Alkotesterių rinkos lyderis Lietuvoje, bendrovė „Alkotesteris“ jau antrą vasarą atsipalaidavusiems poilsiautojams primena, kad jie nesėstų už vairo išgėrę. Poziciją „0,00 promilės“ bendrovė deklaruos ir liepos 15-18 dienomis Palangoje vyksiančiose „Omnitel 1000 km lenktynėse“, kur visi norintieji galės pasitikrinti savo blaivumą. 

Tokią akciją „Alkotesteris“ organizuos norėdamas atkreipti dėmesį į vasaros pavojus. Vasarą daug nerimo kelia alkoholį vartojantys poilsiaujantys žmonės, sėdantys už automobilio vairo. Dalis vairuotojų tampa „drąsesni“ išgėrę vieną ar porą bokalų alaus ir nepaiso medikų pastabų apie sulėtėjusią reakciją, kuri neretai tampa mirčių kelyje priežastimi. Lenktynių trasa yra gera vieta priminti tiek vairuotojams, tiek žiūrovams, kad būtų atsargūs. 

Palangoje tuo metu poilsiaujantys žmonės galės pasitikrinti asmeniniais alkotesteriais su elektrocheminiu jutikliu (amerikietiškuoju „AlcoHawk“ ir korėjietiškuoju „Alcoscan AL-9000“), o patraukliomis kainomis įsigiję asmeninį alkotesterį jie galės įsitikinti, kad kartu atostogaujantys jų draugai bei artimieji, jei ruošiasi vairuoti, laikosi „0,00 promilės“ pozicijos. Išskirtinis šių alkotesterių bruožas yra tas, kad naudojamas tokios pačios technologijos jutiklis, kaip ir policijos alkotesteriuose, tik prietaiso elektronika yra šiek tiek paprastesnė. Policijos alkotesteriai tiksliai matuoja aplinkos temperatūrą, slėgio nukrypimus, tikslų plaučių tūrį, pūtimo srautą litrais per minutę, o pūtimas į pusiau profesionalius alkotesterius yra paprastesnis, tačiau jų rezultato patikimumas yra toks pats, kaip ir policijos turimų prietaisų.

„Alkotesteris“ ragina visus atostogaujančius žmones paisyti savo ir kitų saugumo. „Mūsų deklaruojama pilietinė  pozicija „0,00 promilės“ yra naudinga patiems vairuotojams, kurie dėl poros taurių rizikuoja sveikata ar net gyvybe. Kiekvienas žmogus alkoholį įsisavina skirtingai - tai priklauso nuo daugybės veiksnių (vandens kiekio organizme, raumenų ir riebalų masės santykio, nuovargio ir kt.). Nors mūsų alkotesteriai labai tikslūs, jais galima išmatuoti ar neviršytas vairuojantiesiems leistinas alkoholio kiekis, vis tiek tvirtiname, kad reikia visiškai atsisakyti alkoholio prieš sėdant už vairo“, - sako „Alkotesterio“ direktorius Marius Anusauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių