Quantcast

8 ekipažai iš Lietuvos ir pasaulio čempionas - Estijos ralyje

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį, liepos 19-20 dienomis, Otepaa mieste Estijoje bus duotas startas vienam didžiausių automobilių sporto renginių Baltijos šalyse - raliui „auto24 Rally Estonia 2013". Prie starto stos net 132 ekipažai iš 9 valstybių. Tarp jų paraiškas pateikė ir aštuoni ekipažai iš Lietuvos.

Kartu su šiomis varžybomis įvyks FIA istorinių automobilių ralio čempionato etapas, jame startuos ir pasaulio ralio čempionato žvaigždė - suomis Jari-Matti Latvala.

Iš Lietuvos Estijoje lenktyniaus Benedikto Vanago, Vytauto Švedo, Roko Kvaraciejaus, Manto Morkio, Ričardo Baubino, Karolio Šiugždinio, Jono Pipiro ir Gintauto Šlepiko ekipažai. Pasak B.Vanago, jo ir šturmanės Gretos Germanavičiūtės ekipažo tikslas Estijoje yra nuvažiuoti kuo daugiau lenktyninių kilometrų.

„Nors savaitgalį mūsų komanda pelnė pergalę 1000 km lenktynėse Palangoje, šiuo metu apie tai nebegalvojame ir koncentruojamės startui Estijoje. Ralis ir žiedinės lenktynės yra pakankamai skirtingos automobilių sporto šakos, todėl teks save „perjungti" į kitą režimą. Estijoje mūsų tikslas yra važiuoti treniruočių režimu. Tai labai svarbu mūsų ekipažo bendram darbui bei automobiliui. Manome, kad sėkmingai finišuotas „Saulės" ralis padėjo tašką techninių gedimų sąraše ir pagaliau galėsime išnaudoti automobilį pilnu pajėgumu", - teigė B.Vanagas.

Nors lietuviams „auto24 Rally Estonia" bus tik treniruotė, o estams ir latviams - bendras jų čempionatų etapas, negalima sakyti, kad atkaklios kovos su kaimynais nebus. Lietuvos lenktynininkų laukia stipri konkurencija iš greičiausių Estijos, Latvijos, Rusijos ir kitų šalių lenktynininkų.

Neabejotinas ralio favoritas - pirmu numeriu startuosiantis estas Georg Gross su „Ford Focus WRC". Tarp visais ratais varomų N ir R grupių automobilių greičiausi turėtų būti estai Timmu Korge, Rainer Aus, Siim Plangi taip pat naujais „Ford Fiesta R5" debiutuojantys Karl Kruuda ir Martin Kangur. Rimtu pretendentu nugalėti yra ir latvis Janis Vorobjovs bei po avarijos Latvijoje nauju automobiliu startuosiantis Rusijos talentas Aleksej Lukyanuk.

„auto24 Rally Estonia 2013" startuos penktadienį vakare - jo metu dalyviai įveiks pirmus tris greičio ruožus. Likę šeši numatyti šeštadienį. Bendras ralio maršrutas: 353 kilometrai, iš jų 143 km eis greičio ruožais. Dalyvauti paraiškas pateikė 132 ekipažai, iš kurių 57 startuos visais ratais varomais automobiliais. Papildomo įdomumo žiūrovams neabejotinai suteiks FIA istorinių automobilių ralio čempionato dalyviai. 40 retų ralio automobilių, trasose karaliavusių prieš kelis dešimtmečius, vėl šturmuos greičio ruožus. Jų priešakyje startuos pasaulio ralio čempionato žvaigždė J.M. Latvala su legendiniu B grupės „Audi Quattro".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių