Quantcast

Lietuvos abiturientai renkasi studijuoti socialinius mokslus

Įsibėgėjus bendrajam priėmimui į Lietuvos aukštąsias mokyklas, populiariausi tarp stojančiųjų lieka socialiniai mokslai.

Studijuoti socialiniuose moksluose pageidauja 46 proc. prašymus iki ketvirtadienio pietų pateikusių jaunuolių, pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Studijoms biomedicinos mokslų srityje gauta 21 proc., o technologijos mokslų srityje 14 proc. nuo visų pareikštų pageidavimų studijuoti universitetuose ir kolegijose.

Kitos studijų sritys universitetinėse studijose išsidėsto taip: humanitariniai mokslai (10 proc. nuo visų pageidavimų universitetinėms studijoms), menai (7 proc.) ir fiziniai mokslai (6 proc.).

Pagal visus gautus pageidavimus koleginėms studijoms, ketvirtojoje vietoje yra menai (9 proc.), penktojoje – fiziniai mokslai (1 proc.), ir paskutinėje – šeštojoje – humanitariniai mokslai (1 proc.).

Iki penktadienio popietės LAMA BPO informacinėje sistemoje pirmąjį registracijos žingsnį buvo atlikę (pateikė vardą, pavardę ir el. pašto adresą) daugiau kaip 15 tūkst. stojantieji. Iš jų daugiau kaip 10 tūkst. jau užpildė savo pirmojo etapo prašymo pageidavimus.

Iš viso jie pareiškė per 51 tūkst. pageidavimų – tai yra pasirinko konkrečias studijų programas konkrečiuose universitetuose, nurodydami studijų formą ir finansavimą.

Bendrajame priėmime dalyvauja 21 universitetas ir 23 kolegijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Jauni, net ir labai gabūs, dažniausiai pradeda nuo mažiau apmokamo darbo. Aišku, kad legviau pradėti tokioje šalyje, kaip Norvegija, negu tokioje, kaip Lietuva. Naivu stebėtis pražūtinga Lietuvai emigracija iš Lietuvos. Daugiau apie tai - surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

saulele

saulele portretas
man tai liūdna, kai jauni žmonės stoja į neperspektyvius ir juokingai apmokamus socialinius mokslus, o po to su tais diplomais į Norvegiją/Angliją važiuoja nekvalifikuotus darbus dirbti.... Taigi akivaizdu, kad tiems, kad košės galvoj dar turi, būdas oriai gyventi Lietuvoje ir turėti prasmingą ir gerai apmokamą darbą - techniniai mokslai geriausias sprendimas - pvz. pastatų inžinerinių sistemų mokymosi programa KTU (rasite facebooke:).
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių