Quantcast

Žiniasklaida: į Lietuvą neteisėtai pateko migrantų grupė su vaikais, beveik visi peršalę

LRT žurnalistai skelbia išsiaiškinę, kad pasienyje su Baltarusija į Lietuvą neteisėtai pateko migrantų grupė su vaikais. Būdamas pasienyje netoli Marcinkonių žurnalistas LRT radijui tvirtino, kad keliolika aptiktų migrantų teigia esą iš Afganistano ir dėl prasto ryšio negalį susisiekti su pasieniečiais.

Jo teigimu, maždaug už kilometro nuo Lietuvos-Baltarusijos sienos yra 13 žmonių grupė iš Afganistano. Viena moteris nėščia, beveik visi peršalę. Patys migrantai pasakoja keliavę iš Afganistano apie mėnesį ar du, tiksliai jie negali pasakyti. Migrantų teigimu, su jais pasieniečiai nesusisiekė, tačiau jie nori pasilikti Lietuvoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis Eltai teigė, kad pareigūnai reaguoja į paskelbtą informaciją.

„Informacija turima ir šiuo metu imamasi priemonių, kad situacija būtų išsiaiškinta“, – naujienų agentūrai ELTA teigė jis. VSAT atstovo teigimu, daugiau informacijos apie įvykį bus galima pateikti tik įvertinus situaciją. Jis pažymėjo, kad kiekvienu atveju dėl to, ką daryti su sieną kirtusiais migrantais sprendžiama individualiai.

„Ar reikalinga medikų pagalba, ar reikia humanitarinių dalykų ir taip toliau. Kiekvienu atveju sprendimas priimamas individualiai“, – teigė G. Mišutis.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų. Lietuvos politikai dėl neteisėtų migrantų antplūdžio kaltina Baltarusijos režimą.

Kaip skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nuo rugpjūčio 2 d., kai pasieniečiams buvo suteikta teisė neįleisti iš Baltarusijos neteisėtai bandančių sieną kirsti užsieniečių, pareigūnai jau neįleido daugiau nei 4 tūkst. neteisėtų migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bgd

bgd portretas
Musulmonai prezervatyvų nenaudoja islamas neleidžia, todėl tratina kelias žmonas ir viską kas juda.

weff

weff portretas
Anonimas Putino č-iulpikas.

SS

SS portretas
Kiaušis Špokas neturi ką veikt, mažai gavo per kuprą per streiką, kompromituoja Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių