Quantcast

Žiema pavasariui nenori užleisti vietos: sniegas užklojo ir pražystančias gėles, ir gandrų lizdus

  • Teksto dydis:

Nors Velykos daugeliui asocijuojasi su bundančia gamta, panašu, kad žiema vis dar nenori užleisti vietos pavasariui. Dalyje Lietuvos žemę dar sekmadienį, antrąją Velykų dieną, nuklojo sniegas. 

Pirmąją Velykų dieną didžiojoje šalies dalyje saulė dovanojo nedrąsius, tačiau pavasariškus spindulius. O štai balandžio 5-ąją orai pasikeitė – šalį talžė gūsingas vėjas, vietomis lijo, o vakarop iškrito ir sniegas.

Internautai feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ dalijasi nuotraukomis, kuriose – ir gausiai apsnigti automobiliai, ir iš dangaus krintantis sniegas.

„Labas rytas, bet ne koks tas rytas povelykinis. -2 ir vėl žiema“, – socialiniame tinkle rašė Aušra iš Dusetų.

Internautė Stefanija užfiksavo parskridusį gandrą. „Parnešė žiemą“, – mintimis dalijosi moteris.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Varėnoje užfiksuotos ir nedrąsiai į saulę besistiebiančios gėlės. Tiesa – ir jos apsnigtos.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Sinoptikų teigimu, trečiadienio naktį daugės pragiedrulių, atšals iki 1–4 laipsnių šalčio. Tik prie jūros laikysis silpnai teigiama temperatūra. Dienos metu pro debesis žvilgčios saulė, daug kur negausiai ir trumpai palis. Pūs apysmarkis pietvakarių vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje termometrų stulpeliai fiksuos 7, Šiauliuose 6 laipsnius šilumos. Klaipėdoje bus apie 4 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį išsilaikys panašūs orai. Naktį vakarinėse vietovėse galimi negausūs krituliai. Temperatūra šalyje svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dienos metu trumpalaikiai krituliai pasirodys daugelyje šalies rajonų. Vyraus vidutinio stiprumo vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje bus apie 6, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 7 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 5 laipsnių.

Penktadienis taip pat didesnių permainų neatneš, vietomis numatomi silpni krituliai. Nakties valandomis temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio šalies rytuose iki 3 laipsnių šilumos šalies vakaruose. Dienos metu Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 7, Šiauliuose ir Klaipėdoje iki 6 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių