Quantcast

Žiauriai sumuštos dvimetės istorija atvėrė piktžaizdes: nemokame atpažinti rizikų

Atvejis, kai Raseiniuose buvo smarkiai sumušta dvimetė mergaitė parodė, jog darbuotojai turi mokytis atpažinti paslėptas rizikas, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Gruodžio pabaigoje teisėsauga suėmė 19-metę motiną bei jos 22-ejų draugą, įtariamus dėl sunkaus mergaitės sveikatos sutrikdymo.

„Mano žiniomis, mergaitės būklė gerėja, ji sveiksta ir tikrai už tai esu labai dėkinga medikams, kurie tikrai didžiules pastangas dėjo tam, kad mergaitė išgyventų, nes jos būklė tikrai buvo sudėtinga“, – antradienį LRT radijui sakė ministrė.

Tačiau, pasak jos, šis atvejis taip pat parodė poreikį tobulinti algoritmus, darbo kokybę ir kompetencijas, mokantis atpažinti „šiek tiek paslėptas rizikas, kurios galbūt pagal algoritmą nesimatytų pažiūrėjus plika akimi“.

Būtume turbūt suteikę daugiau tų paslaugų, jeigu apie šią šeimą būtume žinoję jau kaip apie rizikos.

„Šiai dienai yra aišku, kad būtume turbūt suteikę daugiau tų paslaugų, jeigu apie šią šeimą būtume žinoję jau kaip apie rizikos, kai jau mama pradėjo atskirą gyvenimą gyventi su vaikais, – kalbėjo M. Navickienė. – Tai turbūt tą tenka konstatuoti. Iš kitos pusės, pamatėme daug dalykų, kurie galėtų geriau suveikti „ant žemės“ – aš jau šiek tiek paminėjau užslėptų rizikų atpažinimą, didesnį darbuotojų įsitraukimą.“

Ji pripažino, jog šiuo atveju lemiamas yra žmogiškasis faktorius, todėl svarbu kelti darbuotojų pasitikėjimą ir galimybes dirbti ne tik pagal parašytą algoritmą, bet priimant individualius sprendimus. Tam, pasak ministrės, reikia kelti darbuotojų kompetencijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
KLPD tave reikia nuimti. Reikia seniunijas daugiau bausti. Sėdi ir nežino kas pas juos dedasi. Auga iškrypėliai ir be atsakomybės.

Klpd.

Klpd. portretas
Seniai laikas nuimt iš pareigų E.Žiobienę, nežinia kaip ten patekusią ir nxja nedirbančią. Ir pasodint kokį jauną specialistą baigusį pedagoginį raudonu diplomu. Dabar sėdi priklausoma dzūkė baigus socailnį (+Riomerio dešrų ruošimo kombinatą:D) ir visai suprantama kodėl vaikų teisių gynimo tarnyboje ir su šia sritim surištose institucijose bardakas. Taigi ji visiška tūpa tarnaitė...

Budelis

Budelis portretas
Ar bus kam vaika auginti, kol siuksles kalejime sedes?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių