Quantcast

Žalgirio mūšio 610-osios metinės bus paminėtos Šalčininkuose

  • Teksto dydis:

Penktadienį Šalčininkuose vyks Žalgirio mūšio 610-ųjų metinių minėjimas. Istorinei lietuvių ir lenkų pergalei paminėti skirtas renginys prasidės Lietuvos ir Lenkijos istorinių vėliavų pakėlimu, griaudės senovinių pabūklų salvės, o Lietuvos istorijos rekonstruktorių klubo nariai parodys mūšio inscenizaciją. Laukiama ir rekonstruktorių iš Lenkijos.

Šventinis renginys, kurį organizuoja Šalčininkų rajono savivaldybė ir VšĮ „Brolija Viduramžių pasiuntiniai“, vyks Šalčininkų miesto parke.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai pristatys XIV a. Lietuvos kario aprangą, jo šarvus ir ekipuotę, veiks rekonstruktorių klubo turimų rekonstrukcinių ginklų ir ekipuotės paroda, amatų mugė, o Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos kariai bus pasiruošę papasakoti apie šiuolaikinę Lietuvos kariuomenę.

Kitą savaitę Lenkijoje, Griunvalde, vyks Žalgirio mūšio 610-ųjų metinių paminėjimo ceremonija. Šiame minėjime dalyvaus Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai, Lietuvos kariuomenės rezervo karių asociacijos bei kitų organizacijų atstovai. Šiais metais Griunvalde nerengiama Žalgirio mūšio istorinė inscenizacija, o tik minėjimas.

Gegužės 28 dieną iš Utenos rajono Sirutėnų kaimo į mūšio vietą Lenkijoje buvo nuvežtas 11 tonų sveriantis paminklinis akmuo su lietuvišku Vyčiu pergalei Žalgirio mūšyje atminti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių