Quantcast

Ypatinga užduotis pargabenti Vanagą iš Turkijos teko Karinėms oro pajėgoms

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos atliko ypatingą ir nekasdienišką užduotį – orlaiviais „Spartan“ iš Turkijos atgabeno nuotoliniu būdu valdomą kovinį orlaivį „Bayraktar“ TB2, Lietuvos žmonių pavadintą Vanago vardu.

Moderniausias, pilnos komplektacijos kovinis orlaivis ir jam priskirta ginkluotė, efektingai naikinanti priešo tankus, artilerijos ir kitas sistemas artimiausiu metu pradės vykdyti užduotis Ukrainoje.

Bepilotis karinis orlaivis „Bayraktar“ Ukrainai bus perduotas nedelsiant, trečiadienį sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Trečiadienį Ukrainai skirtas dronas buvo pristatytas visuomenei Aviacijos bazėje Šiauliuose.

„Galime (...) garantuoti, kad šis ginklas, visa ginkluotė bus pristatyta į Ukrainą nedelsiant. Tikslios valandos nepasakysiu, bet ginkluotė iškeliaus praktiškai po viešos apžiūros“, – spaudos konferencijoje bazėje sakė ministras.

Visuomenininko ir žurnalisto Andriaus Tapino bei Laisvės TV inicijuota akcija nuskambėjo per visą pasaulį, kuomet per mažiau nei 4 dienas, vieningų Lietuvos piliečių dėka buvo surinkti beveik 6 mln. eurų. Bepiločius karinius orlaivius gaminanti Turkijos įmonė „Baykar“ kovinį droną „Bayraktar“ TB2 Lietuvai nusprendė padovanoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

su šiais tuščiagarbiškais lipdukais

su šiais tuščiagarbiškais lipdukais  portretas
dronas net iš kosmoso bus matomas

>Jau

>Jau portretas
na ką jūs..Taigi jie dabar įsivaizduoja kad su tuo brangiu suduku kara prieš rusyna laimės:D)

Jau labai nusibodo,gal nustokite

Jau labai nusibodo,gal nustokite portretas
Ar jūs "patriotai" neusižaidėte su tuo žaislu dronu?Jau apie mėnuo,kaip nieko daugiau neišgirsi,tik dronas.Tai yra vienkartinio panaudojimo daiktas,panašus į žaislą.net pati Ukraina pasakė,kad jai reiktų bent 2000 dronų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių