Quantcast

Vyskupai kviečia kasdienei bendrai maldai 20 val., jos metu skambės bažnyčių varpai

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyskupai kviečia tikinčiuosius kasdienei bendrai maldai, jos metu skambės šalies bažnyčių varpai.

Kartu su šeimomis kasdien aštuntą valandą vakaro kviečiama melstis šv. Juozapo malda.

„Tai bus mūsų maldos tiltas, jungiantis mus su Viešpačiu ir vieni su kitais. Jis primins mums meilingą šv. Juozapo užtarimu siunčiamą pagalbą! Šiuo metu Lietuvoje skambės bažnyčių varpai“, – rašoma Lietuvos Vyskupų Konferencijos pranešime.

Lietuvos vyskupai taip pat primena, kad kol negalima dėl karantino dalyvauti mišiose bažnyčiose, galima naudotis mišių transliacija.

Vyriausybei pirmadienį Lietuvoje paskelbus karantiną, vyskupai atšaukė visas viešas pamaldas.


Šiame straipsnyje: vyskupaimaldabažnyčių varpaikoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teta

Teta portretas
Žiūrint kokie tie varpai. Ir kokioje aplinkoje. Vieni -nuteikia maloniai, lygiai kaip ir muzikos garsai, o kiti -sukelia nemalonius jausmus, netgi susargdina. Ypač jei per daug garsūs metalo dūžių aidas ir skleidžiamos bangos.

Pagonis

Pagonis portretas
Įpač gerus jausmus sukelia laidotuvių varpai.

Bažnytinio varpo

Bažnytinio varpo  portretas
skambėjimas turi ne tik signalo, kviečiančio melstis, prasmę, bet ir žmogui sukelia gilius kontakto su Aukštesniosiomis jėgomis jausmus. Nenuostabu, kad varpas vadinamas „saulės garsu“, evangelija. Varpelio skambėjimas naudojamas gydant psichosomatines ligas. Šiandien tai jau įrodyta: skambant varpams, garsinė banga sklinda kryžiaus pavidalu. Tai buvo matematiškai apskaičiuota Maskvos ZIL mokslinėje laboratorijoje restauruojant varpus Kristaus Išganytojo katedrai. Technikos mokslų daktaras B. N. Nyuninas sukūrė tikslų varpo radiacijos modelį. Garsas, nusileidęs iš dangaus į žemę, tarsi pakrikštija apskritį. Gal todėl varpų poveikis žmogaus sielai yra toks puikus. Vienas iš Sankt Peterburgo psichiatrų psichines ligas gydo varpo skambėjimu. Tačiau mistinis skambesys yra susijęs ne tik su dvasiniais negalavimais. Mokslininkai nustatė: varpo skleidžiama banga užmuša patogenines bakterijas kelių kilometrų spinduliu! Taigi reiktų, kad epidemijų metu jie kuo dažniau skambėtų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių