Quantcast

Vyriausybės rezervas – ir teisėjų algoms

  • Teksto dydis:

Vyriausybės rezervo piniginė šiemet dažniau atveriama ne nukentėjusiesiems nuo stichijų ir nelaimių, o priteistoms nesumokėtoms teisėjų algoms kompensuoti, Ukrainos vaikams, žymių asmenų laidotuvėms, rašo „Lietuvos žinios“.

Liūtims skandinant šalies ūkininkų darbą ketvirtadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kreipėsi pagalbos į Europos Komisiją. Pasak premjero, galimybių kompensuoti ūkininkų patirtus nuostolius iš Vyriausybes rezervo nėra, nes jie siekia apie 40 mln. eurų, o rezervo likutis šiuo metu - vos kiek daugiau kaip 1,2 mln. eurų.

„Lietuvos žinių“ duomenimis, Vyriausybė iš savo rezervo šiemet daugiausia lėšų skyrė teismams - 110,5 tūkst. eurų Vyriausybė atseikėjo rajonų apylinkių teismų teisėjams, prisiteisusiems iš Lietuvos valstybės, atstovaujamos Vyriausybės, nesumokėtą atlygį už darbą poilsio ir švenčių dienomis. Lazdijų rajono apylinkės teismas gavo net 44 304, Joniškio - 29 095, Marijampolės - 24 065 eurus, kiti -mažesnės pinigų sumas.

Lazdijų rajono apylinkės teismo finansininkė Laima Bieliukienė aiškina, kad taip teisėjams sugrąžinta sena skola. 2009-2013 metais mažesnių teismų teisėjai privalėjo budėti poilsio ir švenčių dienomis, tačiau už tai jiems nebuvo mokama. Konstitucinis Teismas išaiškino, kad pasielgta neteisingai. Tada teisėjai kreipėsi į teismus ir prisiteisė už penkerius metus nesumokėtas lėšas.

Rezervo fondas šiemet siekia 1,448 mln. eurų. Kaip informavo Finansų ministerija, šiemet iš Vyriausybės rezervo įvairiems poreikiams skirta 247,2 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: valstybės rezervasfinansavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

NEPAKALTINAMAS TEISESMAUKINIU MAFIJOS ELITAS

NEPAKALTINAMAS TEISESMAUKINIU  MAFIJOS  ELITAS portretas
ir taip 28 metus lobo sau pasiskyre kosminius atlyginimus ir imdami dar desimtis kartu didesnius kysius---sodint y kalejimus reikia siuos veikejus su turto konfiskacija ,o ne algas jiems kelt

Visiems aišku

Visiems aišku portretas
Kad teisingumas perkamas, Tai štai ir įrodymas - pridėjo, kad saviems švelnesni būtų

Anonimas

Anonimas portretas
O kas ir kada sumokės biudžetinių įstaigų darbuotojams, kuriems 2009 metais, ale kriziniu, laikotarpiu buvo sumažinti baziniai koeficientai ir iki šiol nesugrąžinti? Nijolė Orentaitė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių