Quantcast

Vyriausybė teismui turės pateikti daugiau medžiagos dėl J. Miliaus atleidimo

  • Teksto dydis:

Teismas nepriėmė sprendimo, ar 2016-ųjų spalį Vyriausybė teisėtai nepritarė buvusio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus veiklos ataskaitai ir dėl to atleido jį iš pareigų.

Vyriausybės veiklos tyrimą atliekantis Lietuvos vyriausias administracinis teismas (LVAT) pirmadienį dar kartą atnaujino bylos nagrinėjimą iš esmės – Vyriausybės paprašyta iki gegužės 8 dienos pateikti papildomos medžiagos, BNS pranešė teismo atstovė Neringa Lukoševičienė. Ji patvirtino, kad teismas pirmadienį planavo skelbti sprendimą.

Byla toliau bus nagrinėjama gegužės 9-ąją.

Pernai lapkritį LVAT pirmą kartą atnaujino bylos nagrinėjimą ir pasiūlė teismo pirmininkui sudaryti išplėstinę 5 teisėjų kolegiją.

Konstitucinis Teismas (KT) pernai kovą paskelbė, kad Vyriausybės nutarimas dėl J. Miliaus atleidimo neprieštarauja Konstitucijai, tačiau teismas nevertino, ar Vyriausybė pagrįstai nepritarė jo ataskaitai. Anot KT, tą ištirti turėtų J. Miliaus atleidimo bylą nagrinėjantis teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pernai birželį atmetė J. Miliaus skundą ir paskelbė, kad jo atleidimas buvo teisėtas. Pastarasis sprendimą apskundė teigdamas, kad teismas netyrė ir nesuformavo savo pozicijos dėl Vyriausybės sprendimo nepritarti veikos ataskaitai pagrįstumo.

LVAT pernai lapkritį pažymėjo, kad Vyriausybės veiklos tyrimai nepriskiriami administracinių teismų kompetencijai, tačiau vadovaudamasis KT sprendimu jis turėtų atlikti tokį tyrimą.

J. Milius bylinėjasi su Vyriausybe ir Veterinarijos tarnyba dėl, jo manymu, neteisėto atleidimo. Buvęs įstaigos vadovas prašė panaikinti nutarimą, kuriuo jis atleistas iš pareigų, grąžinti jį į darbą ir sumokėti vidutinį atlyginimą už laiką, kurį jis bus atleistas.

Teisėsauga J. Miliui yra pateikusi įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu – šiuo metu ikiteisminis tyrimas tęsiamas. Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria įtarimus, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, jog ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Ikiteisminis tyrimas dar vyksta.

J. Milius savo kaltę neigia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Girdeta

Girdeta portretas
Pavarde Lazdijuose. Is kur pas Lazdiju veterinara Birstono vandenys, vytautas spa? Kas tas jo zentas ir kur ir kam jis dirbo? Ir mg b... gal uz atstovavima interesu atsiskaite?

nuomone

nuomone portretas
Man tai is paziuros labai gudrus ir suktas zmogelis As manau kad pareiksti kaltinimai jam yra teisingi bet kadangi neeilinis zmogelis ir turi galimybe ir finansu bylinetis tai ir iesko kazkokios tiesos,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių