Quantcast

Tarp Vyriausybės siūlymų Seimui – geresnės socialinės garantijos kariams

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį svarstys Seimo pavasario sesijos darbų programą, kurioje, be kita ko, siūloma ir gerinti socialinių garantijas kariams – didinti kompensacijas už nuomą ir keliones į tarnybos vietą.

„Žengiame antrą žingsnį – iš viso tokių žingsnių yra penki, kad nuo liepos įstatymas įsigaliotų – dėl karių socialinio paketo įtvirtinimo. Vyriausybėje tvirtinsime pasiūlymus Seimo pavasario sesijai“, – feisbuke rašė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Krašto apsaugos ministerija siūlo į tarnybos vietas važiuojantiems kariams didinti apmokamą atstumą nuo 120 iki 200 kilometrų, taip pat nuo 6 iki 8 centų padidinti tarifą kurui už kilometrą.

Taip pat siūloma didinti ir nuompinigius, priartinant prie rinkos sąlygų ir pagal savivaldybes – nuo 120-280 iki 228-440 eurų, pridedant 15 proc. už vieną šeimos narį ir po 5 proc. už kitus šeimos narius.

Be kita ko, ministerija siūlo ir naikinti apribojimą, kuriuo nekilnojamąjį turtą per pastaruosius kelerius metus pardavę kariai negalėjo pretenduoti į kelionpinigius ir nuompinigius.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas BNS sakė, kad pakeitimai sąlygas pagerintų bent 3 tūkst. karių.

Šiuos Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pakeitimus Seimui planuojama teikti pavasario sesijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Užtat maximos kasininkėj užtenka 500 eurų į rankas ir butui išsinuomot ir kelionėj į darbą ir dar šeimą išmaitinti. Socialinė atskirtis tik didinama šiuo atveju

kaunietis

kaunietis portretas
taip,puiku

Fantomas įsisiautėjo

Fantomas įsisiautėjo portretas
Anušauskai gal jau vieną kartą užteks plėšti valstybę?Tu tik paskaičiuok kiek mūsų pinigų ištratinai(ne vien tu bet ir kiti tavo vietoj sėdėję).Bjauru žiūrėti ir klausyti-mokytojams pinigų nėra,pensininkams normaliam gyvenimui pinigų nėra o kariuomenei vis mažai ir mažai.Gal po šimts atsibuskit jūs ten visi vyriausybėje ir pradėkit gerinti eiliniams žmonėms gyvenimą,nesielkit kaip rusijoj kad viskas kariuomenei ir nieko žmonems.Kas po šimts man ir kitiems kompensuoja važiavimą į darbą arba buto nuomą,o mes dar ir mokesčius mokam.Man atrodo 2%nuo bvp turit tai ir sutilpkit tuose rėmuose,mažiau auksinių šaukštų bus ir kitokio šlamšto.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių