Quantcast

Vyriausybė svarsto suteikti Molėtams kurortinės teritorijos statusą

Vyriausybė svarsto Molėtams ir miesto apylinkėms suteikti kurortinės teritorijos statusą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sudaryta speciali darbo grupė savo išvadas ministrei Aušrinei Armonaitei turėtų pateikti iki rugsėjo pabaigos.

„Tuo atveju, jeigu Molėtų miestas su apylinkėmis atitiks reikalavimus, Ekonomikos ir inovacijų ministerija rengs Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo Molėtams ir jo apylinkėms būtų suteiktas kurortinės teritorijos statusas“, – BNS nurodė ministerija.

Pasak jos, minėtas statusas savivaldybėms sudaro patrauklesnes rinkodaros galimybes prisistatant kaip kurortinei teritorijai.

Molėtų meras Saulius Jauneika sako, kad Molėtai jau yra „kurortinė teritorija de facto“, o šiuo sprendimu savivaldybė siekia, kad tai būtų pripažinta ir teisiškai.

„Matyt, visiems ir taip viskas aišku, kad Molėtai yra poilsio zona, kad daug žmonių čia praleidžia vasaros atostogas, yra žmonių, turinčių vasaros rezidencijas, gyvenančių čia. Stengiamės suteikti ir sveikatinimosi, ir kitų paslaugų, kurios būtinos tam kurortinės teritorijos statusui. Tiesiog bandome įteisinti ir taip jau esamą situaciją“, – BNS sakė meras.

Anot jo, tikimasi, kad šis statusas padės pritraukti investuotojus, o pačią savivaldybę taip pat „vers pasitempti“ kuriant daugiau paslaugų gyventojams ir svečiams. Vis dėlto tiesioginės esminės finansinės naudos, anot savivaldybės vadovo, po kurortinės teritorijos įteisinimo nenumatoma.

„Tai, matyt, padės tam tikram įvaizdžiui, bet tikrai nuo to neprisidės nei ežerų, nei saulės padaugės. Galbūt tai bus akstinas daugiau kreipti savo viziją į poilsio industriją, sveikatinimosi dalykus, tiek ir patiems molėtiškiams stimulas tą daryti, tiek ir tam tikras įvaizdžio reikalas atvykstantiems poilsiauti“, – kalbėjo S. Jauneika.

Šiuo metu Lietuvoje yra penkios kurortinės teritorijos: Anykščiai, Ignalina (Palūšės ir Strigailiškio kaimai), Trakai, Zarasai ir Kulautuvos, Kačerginės miesteliai ir Zapyškio miestelio dalis.

Šis statusas skiriasi nuo kurorto, jų Lietuvoje yra keturi: Birštonas, Druskininkai, Neringa ir Palanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių