Quantcast

Vyriausybė sušvelnino dalį karantino reikalavimų

Vyriausybė nusprendė laisvinti karantino ribojimus didindama galimą žmonių skaičių teikiant paslaugas atvirose vietose.

Vyriausybė nusprendė padidinti maksimalius asmenų skaičius iki 10, kai yra teikiamos sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugos atvirose erdvėse.

Leidžiama fiziškai aptarnauti lankytojus bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklose, esančiose visose savivaldybėse. Kaip nurodoma nutarimo projekte, mokslinių institucijų darbuotojams kyla kliūčių susipažinti su tyrimams ar projektams vykdyti reikalingais dokumentais valstybės archyvų skaityklose, o ypač ši problema aktuali Vilniuje veikiančių valstybės archyvų veiklai.

Siekiant sudaryti sąlygas mokiniams, kurie mokosi pagal tarptautinio bakalaureato diplomo programą (TBD), laikyti baigiamuosius egzaminus kontaktiniu būdu ir baigti TBD programą, kad galėtų studijuoti Lietuvos ir užsienio universitetuose, leidžiama vykdyti egzaminus mokiniams, kurie baigia vidurinio ugdymo programą pagal užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų švietimo programas, kai egzamine vienoje patalpoje dalyvauja ne daugiau kaip 5 mokiniai.

Leidžiama neformalųjį vaikų ir suaugusiųjų švietimą atvirose erdvėse vykdyti dalyvaujant iki 10 asmenų, o uždarose erdvėse, esančiose tam tikrose nurodytose savivaldybėse, reikalavimą paslaugos plotui sumažinant iki 20 kv. metrų vienam asmeniui, o negalint tokio ploto užtikrinti, leidžiant dalyvauti ne daugiau kaip vienam asmeniui.

Taip pat nebegalioja rekomendacijos prekybos vietoms nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių, padidinti dirbančių kasų skaičių ir kita.

Nedraudžiama ir sveikatinimo paslaugų centrų, teikiančių poilsio paslaugas, veikla. Kitos paslaugos – kaip laisvalaikio, pramogų, pirčių, baseinų – yra draudžiamos. Sveikatinimo paslaugų centrai, kaip ir kiti ūkio subjektai, galėtų veikti teikdami nutarimu tiesiogiai nedraudžiamas paslaugas.

„Buvo diskusija, kad jei situacija rimtai nepablogės, tai galėtume svarstyti šią savaitę tam tikrus papildomus veiklų atvėrimus. Tačiau yra taip, kad pagal tuos duomenis, kuriuos turime šiandien, turime seniai nematytą atvejų skaičių per praėjusią parą, viršijantį tūkstantį, ir pusė Lietuvos yra eksponentinio augimo fazėje, kita pusė – ne. Išsiskyrimas yra kurį laiką“, – kalbėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak premjerės, Vilniaus apskrityje naujų koronaviruso atvejų yra trigubai daugiau.

„Vilniaus apskrityje turime trigubai daugiau naujų atvejų, ligoninėse yra du kartus daugiau žmonių nei buvo prieš pusantro mėnesio. Pastarąjį savaitgalį buvo gana ryškus užimtų ligoninių lovų didėjimas, bet jau ne tik Vilniuje. Kaune per savaitę ligoninių užimtumas trečdaliu išaugo“, – nurodė I. Šimonytė.

Naujieji nuostatai įsigalios nuo balandžio 12 d.

Vyriausybė išplėtė savivaldybių, kurioms galės būti taikomi švelnesni ribojimai, sąrašą

Ministrų kabinetas nusprendė, kad švelnesnes karantino režimo priemones galima įvesti savivaldybėse, kur dviejų savaičių naujų COVID-19 atvejų skaičius neviršija 300 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų. Šiuo metu nustatyta riba yra 200 atvejų.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tvirtino, kad tai būtų daugiausia taikoma dėl švietimo srities atlaisvinimų.

Kartu nustatyta, jog jei per dvi savaites atvejų skaičius savivaldybėje nesumažės iki 200, ji būtų išbraukta iš švelnesnių ribojimų sąrašo.

„Tokiu atveju, savivaldybės būtų išbraukiamos iš sąrašo ir jos jau turėtų mokymo programą organizuoti su testavimu“, – sakė A. Dulkys.

Jo duomenimis, tokių savivaldybių yra 13.

Šiek tiek atlaisvinus reikalavimus savivaldybėms, švelnesni reikalavimai iš viso gali būti taikomi 49 savivaldybėse, tarp jų – Alytaus, Kauno ir Klaipėdos miestuose bei rajonuose.

Vaizdo įrašas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

b ū t i n a vertinti ir KARANTINĄ ir

 b ū t i n a  vertinti ir KARANTINĄ ir  portretas
b l o g ą konservatorių-chomoseksualų VYRIAUSYBĖS darbą,kitaip bus dar BLOGIAU,nes jiems VIRUSAS m a ž i a u s i a i rūpi- jie užsiima narkotikų ir GIRTUOKLIAVIMO atlaisvinimu, CHOMOSEKSUALŲ problemomis, SOCDEMŲ p a g a l b a -visiškai NEPAGRĮSTAI atleido GENOCIDO centro vadovą JAKUBAUSKĄ ir tuo jų darbas baigiasi.--kaip ŽMONĖMS gyventi, kai viskas u ž d r a u s t a --JIEMS n e r ū p i , juk Lietuvoje nėra buvę , kad vyriausybė sudaryta iš ŠIUKŠLIŲ- rūpintųsi žmonių gyvenimu--a t v i r k š č i a i būtina pasirūpinti šia NEĮGALIA vyriausybe.

ŽMONĖS nesitikėjo tokiu b l o g u VYRIAUSYBĖS DARBU !

ŽMONĖS nesitikėjo tokiu b l o g u VYRIAUSYBĖS DARBU ! portretas
jie " dirba" savo galimybių RIBOSE, todėl tikėtis geresnės veiklos--nėra PRASMĖS-- šią vyriausybę turėtų p a k e i s t i KITI, -- g e b a n t y s nugalėti SUNKUMUS , kuriuos patyrė Lietuvos gyventojai .

Rimas

Rimas portretas
Avys dar pakentės:) juokas pro ašaras bet tai realybė. Mažiau liekim tulžį komentaruose, vienykimės. Valdžiažmogiams giliai dzin...Suskaldyta visuomenė, to valdžiažmogiai ir siekė!!!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių