Quantcast

Vyriausybė patvirtino NTAKD vadovo atleidimą iš pareigų šalių susitarimu

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį posėdyje iš pareigų šalių susitarimu atleido Narkotikų, tabako ir alkoholio departamento (NTAKD) direktorių Renaldą Čiužą.

Jis šias pareigas eis iki balandžio 1-osios, vėliau departamentui laikinai vadovaus Stebėsenos ir analizės skyriaus vedėja Evelina Pridotkienė.

R. Čiužas iš pareigų apsisprendė trauktis po to, kai sulaukė pavaldinių kaltinimų dėl psichologinio spaudimo ir mobingo, nors NTAKD vadovas šiuos priekaištus neigė.

„Susidūriau su labai nemalonia situacija – esu kaltinamais nebūtais dalykais, kurie žeidžia mane kaip darbuotoją ir žmogų, – teigiama praėjusią savaitę išplatintame direktoriaus pranešime. – Apgailestauju, jei buvau neteisingai suprastas. Nuoširdžiai sakau – psichologinio smurto netoleruoju. Tam ne vieta nei darbe, nei gyvenime.“

Trečiadienį departamentas pranešė, kad R. Čiužas teismui skundžia Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) sprendimą dėl mobingo ir psichologinio spaudimo darbuotojams.

Institucijos vadovas prašo Vilniaus miesto apylinkės teismo panaikinti vasario 23 dieną VDI priimtą nutarimą dėl administracinio nusižengimo, kuriuo buvo pripažinta, jog NTAKD nebuvo sudaryta palanki atmosfera darbe, ir nutraukti administracinio nusižengimo teiseną.

R. Čiužas NTAKD direktoriaus pareigas pradėjo eiti 2020 metų kovo 24 dieną. Sauliaus Skvernelio Vyriausybė jį penkerių metų kadencijai perkėlė iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Turizmo politikos skyriaus vedėjo pareigų.

Prieš tai R. Čiužas yra vadovavęs Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai, Socialinės komunikacijos institutui, dirbo Mykolo Romerio, Lietuvos edukologijos universitetuose, Vilniaus kolegijoje.

Naujienų portalas 15min.lt rašė, kad NTAKD darbuotojai jau gerą pusmetį rašo anoniminius skundus, kad R. Čiužas esą kiršina ir skaldo kolektyvą, sukuria nepakeliamą psichologinę atmosferą, dėl jo pareigas palieka ilgamečiai specialistai. Tokių skundų sulaukė Valstybinė darbo inspekcija, Vyriausybės kanceliarija.

Premjerės patarėja Živilė Gudlevičienė teigė, kad nepaisant pokalbių su NTAKD vadovu, situacija įstaigoje negerėja, todėl Vyriausybės vadovei Ingridai Šimonytei pasiūlyta nutraukti sutartį su R. Čiužu.

NTAKD direktorių skiria ir atleidžia Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Buvo geras vadovas, gaila, matyt kažkam prireikė vietos, tai išėdė žmogų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių