Quantcast

Vyriausiasis urėdas M. Pulkauninkas traukiasi iš posto

Valstybinių miškų urėdijos vyriausiasis urėdas Marius Pulkauninkas traukiasi iš posto, BNS patvirtino aplinkos ministras.

„Šalių susitarimu“, – BNS sakė Kęstutis Mažeika.

Pasak jo, Aplinkos ministerija žada penktadienį išplatinti pranešimą spaudai.

Su M. Pulkauninku BNS kol kas nepavyko susisiekti. Trečiadienį portalui 15min jis sakė, kad Vyriausybės sprendimas valstybinių miškų medieną laikinai parduoti iki 20 proc. pigiau valstybei gali kainuoti 68 mln. eurų.

„Iš viso kaina gali kristi 40 procentų ir toks mažėjimas atsilieps mūsų veiklai“, – 15min sakė M. Pulkauninkas ir pridūrė, kad po šio sprendimo valstybė negali tikėtis dividendų iš urėdijų.

Vyriausiasis urėdas sakė suprantantis, kad naujos pirkimo taisyklės labiausiai naudingos medienos supirkėjams.

BNS žiniomis, dėl M. Pulkauninko prieš kurį laiką kilo nepasitenkinimas ir tarp valdančiųjų, ir tarp opozicijos, nes stringa urėdijos būstinės perkėlimas, urėdijos kolektyvas galutinai nesusiformavęs, trūksta kompetencijos ir profesionalumo.

M. Pulkauninkui pagal susitarimą greičiausiai priklausys dviejų mėnesių išeitinė kompensacija, BNS teigė šaltiniai.

Naujas urėdijos vadovas turėtų būti renkamas konkurso būdu.

M. Pulkauninkas urėdijai vadovauja nuo 2018 metų kovo.

Nejautė politinio palaikymo

Iš posto pasitraukiantis Valstybinių miškų urėdijos vyriausiasis urėdas Marius Pulkauninkas teigia, kad tokį sprendimą priėmė nematydamas politinio palaikymo.

„Pagrindinė priežastis yra supratimas, kad nėra politinio palaikymo tiems darbams, kurie yra daromi, bendrai visos urėdijos įmonės ir mano darbams, man pačiam kaip vadovui“, – BNS sakė nuo 2018 metų kovo urėdijai vadovaujantis 41-erių M. Pulkauninkas.

„Šiandien pateikiau siūlymą penktadienį nutraukti sutartį šalių sutarimu, ministras tam pritarė“, – pridūrė jis.

M. Pulkauninkas pripažino, kad jo sprendimui įtakos turėjo ir trečiadienį Vyriausybės priimtas sprendimas valstybinių miškų medieną laikinai parduoti iki 20 proc. pigiau.

„Vertinčiau, kad tai yra vienas iš nepalaikymo elementų visos įmonės veiklos“, – tvirtino M. Pulkauninkas.

Trečiadienį portalui 15min jis sakė, kad šis Vyriausybės sprendimas valstybei gali kainuoti 68 mln. eurų, o naujos pirkimo taisyklės yra labiausiai naudingos medienos supirkėjams.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika BNS patvirtino, kad M. Pulkauninkas traukiasi šalių susitarimu. Anot ministro, Aplinkos ministerija žada penktadienį išplatinti pranešimą spaudai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mariui

Mariui portretas
Laikyk fronta. Viskas gerai, sekantis etapas normalu.Linkiu tau sekmes.

ALGIS

ALGIS portretas
JAU P R I S I M A L K A V O TIKRIAUSIA GRYŽTA Į INTERPINDĄ .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių