Quantcast

Vyras pro daugiabučio langą kibirais pila išmatas

  • Teksto dydis:

Nesibūriuoti prie šio daugiabučio verta ne tik dėl karantino. Kibirais per daugiabučio sienas žemyn, gyventojų tikinimu, iš 5-o aukšto kaimynas pensininkas atsikrato to, kas turėtų būti nuleidžiama į klozetą, praneša LNK žinių tarnyba.

Regina Gedrienė, panevėžietė: "Išmatos pilamos pro langą, pradžioje nešė laiptais, kada aš pastebėjau ir perspėjau, jis laiptais nebeneša.   Pradėjo pilt pro langą.

Kaimynas veikiančio klozeto esą neturi seniai.

Aistė Valiušienė, panevėžietė: "Vyras konkrečiai pas jį buvo užėjęs, jis kaip ir turi klozetą, bet jis sugadintas, negali naudotis - kiek buvo žinoma, kai girtuokliavo".

Sugadintas klozetas košmaru pavertė viso daugiabučio gyvenimą: panevėžiečiai negali atsidaryti langų, negali jų išvalyti, kadangi vėl bus nudergti. Beviltiška prižiūrėti ir aplinką.

Per karantiną gyventojai sunerimo dar labiau, dėl gresiančio visokio užkrato kreipėsi į savivaldybę.

Leonora Mazoraitė, panevėžietė: "Pasakė, nežinome, ką daryt, laukite po karantino. Tai sakau, o kodėl ne karantino metu, kai visi žmonės plaunasi rankas, viskas tvarkoma, o mums laukti, kai visą laiką pila pro langą".

Vilius Abluževičius, panevėžietis:  "Kaip čia smirda. Aš jam kiek kartų sakiau:  ką tu darai? Jis man parodo va taip - ir viskas".

Su kaimynais lipame į tą penktą aukštą, kur iš vieno buto pro langus mažiausiai metus veikia kanalizacija. Trūksta oro. Praradę kantrybę - su skundais daugiau žmonių. O štai ir buto savininkas. Pasitinka ramiai, tarsi nesupranta, ko norime. Kaimynė neiškenčia. Moteris patikrinimą atlieka greit - respiratoriai, juo labiau kaukės nuo smarvės nepadeda. Suaugusieji bijo dėl savęs, dar labiau - dėl vaikų, kurie esą dėl smarvės negali būti nei laiptinėje, nei prie namo. Mažiausiai metus neveiksnumu padėti kaltina savivaldybę.

Regina Gedrienė, panevėžietė: "Mes viską žinom, mes viską žinom, o kada iškviečiam komisiją, atvažiuoja komisija, pasako - išneškit jūs, negi jums sunku pastatyti kaimynui tualetą".

Savivaldybė neneigia, kad situacija rimta, o procesai užtruko.

Aušrys Valkūnas, Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus atstovas: "Tai yra toks išskirtinis atvejis, tai nėra taip paprasta, nes mes iš pradžių rinkom medžiagą, važiavom į vietą pas jį su socialiniais darbuotojais, kurių pagalbos jis atsisakė. Taip pat ieškojome ir suradome artimus asmenis, bet iš jų pagalbos ir bendradarbiavimo irgi negavom".

Prieš mėnesį, teigia, buvo prieita prie kraštutinės priemonės - prašyti teismo, kad leistų savivaldybei patekti į butą, iškuopti šiukšles ir šeimininkui pastatyti naują unitazą. Esą kai tik bus gautas leidimas - iš biudžeto savivaldybė atnaujins pensininkui santechniką, išveš šiukšles, o paskui bandys išlaidas išsireikalauti. Ar pavyks, abejoja, nes žino, kad pensininkas turi kitų skolų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardenis pavardenis

vardenis pavardenis portretas
nesuprantu negali kaimynai susimiesti pinigus ir nupirkti kaimynui unitaza taip yra paprasta

Kažkoks absurdas

Kažkoks absurdas portretas
Mano nuomone, kaimynai nesolidarūs ir nejautrūs. Galėtų juk visi susimesti unitazui ir sumūryti diedukui tupyklą. Ir gerą darbą artimui padarytų, ir patys bereikalingai savo energijos skundams ir priekaištams nešvaistytų. Sėkmės.

karma is a bitch

karma is a bitch portretas
Trąšos nemokamos
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių